Владислав Панев: Актуализацията на бюджета зависи от президента

Views 4424
0 0
Снимка: БГНЕС

Актуализацията на бюджета зависи от президента Румен Радев, доколкото дори да не състави правителство с втория или третия мандат, държавният глава решава кога са разпусне Народното събрание. Това заяви депутатът от „Демократична България“ Владислав Панев в кулоарите на парламента, съобщи репортерът на Информационна агенция News24sofia.eu Тодор Стефанов.

Той обясни, че парламентарните комисии могат да влязат в дневния ред на Народното събрание и да бъдат гласувани в пленарна зала още на първото заседание на законодателния орган другата седмица.

Панев не знае какво се е случило на председателския съвет в парламента, но доколкото знае всяка една от парламентарните групи ще оглави комисия.

Панев изтъкна, че посоката на актуализацията на бюджета е правилна – приходите в бюджета са по-големи, но разходите на домакинствата скачат. Хората с ниски доходи трябва да бъдат защитени и посоката на актуализацията на бюджета е именно такава. За това не виждам причина да бъде подкрепена, каза Панев.

В разходната част на бюджета могат да се преструктурират разходите, за да има достатъчно пари за ковид вълна и пенсии.

Той увери, че държавата няма да има особен проблем, ако до края на годината – няма актуализация на бюджета. Не мисля, че ще бъде особен проблем с финансите на държавата, ако няма актуализация на бюджета, категоричен бе Панев.

Контакти и информация за автора:

Екип: Тодор Стефанов, Софи Димитрова,

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Андрей Живков не знае защо е уволнен заместникът му

Служебният енергиен министър Андрей Живков беше лаконичен пред журналисти в кулоарите на парламента по повод вчерашното освобождаване на зам.-министъра на енергетиката Александър Николов. Решението е на министър-председателя и няма мотиви за освобождаването на Александър Николов, посочи Живков. Уволнението на зам.-енергийния министър Александър Николов не може да има връзка с ТЕЦ-„Марица […]