Ветеринари и лесничеи протестират пред парламента (ВИДЕО)

News24sofia.eu
Views 1801
0 0

Служители на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) протестираха пред парламента, съобщиха БНР и Агенция „Бгнес“. Държавните служители настояват за увеличение на заплатите с 30%. Те искат двете агенции да преминат на пряко подчинение на Министерския съвет.

Няма никакво увеличение на заплатите, нито пари за капиталови разходи за последните пет години, обясни Петър Абрашев – председател на федерация “ Гори“ към КНСБ.

Тези момчета карат автомобили, които са като за офроуд, или ако някой я ритне случайно, ще остане двигателят или рамата. Няма пари за нищо. Облекли са ги в едни дрехи, дали са им по едно оръжие и толкова… При една заплата от 900 лв. и 25% данък той получава реално 650-700 лв.“, каза Абрашев.

Валентина Васильонова – председател на федерация „Земеделие“ към КНСБ изтъкна, че доктори със стаж в областните дирекции по безопасност на храните са с основно възнаграждение 870-900 лева.

Държавата им делегира отговорности, права, очаква от тях изискванията да бъдат спазени, а в същото време възнагражденията им са скандално ниски„, каза Васильонова.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Г-н президент, наложете вето на повишеното ДДС, обърнаха се ресторантьорите към Радев

След като вчера, Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, излязоха с позиция към правителството в оставка, с което изразиха своето недоволство към вдигането на ДДС за слабоалкохолните напитки, то днес те отново изразиха своето становище, но този път то бе обърнато към президента Румен Радев с

Read More »