Великобритания удря с нови санкции бившата съпруга и роднини на Путин

News24sofia.eu
Прочитания 2183
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Великобритания наложи нови санкции срещу финансовата мрежа на руския президент Владимир Путин, съобщава „Ройтерс“.

Под удара на новите наказателни мерки попадат бившата му съпруга и негови роднини.

Изобличаваме и атакуваме сенчестата мрежа, правеща възможна луксозния начин на живот на Путин, и затягаме примката около вътрешния кръг от най-приближените му, заяви британският външен министър Лиз Тръс.

Тя увери, че страната й ще продължи да санкционира всички, които съдействат за агресията на Путин, докато Украйна не победи.

По информация на ТАСС санкционирани са бившата съпруга на Путин – Людмила, братовчедът на руския президент – бизнесменът Игор Путин, заместник-председателят на застрахователната компания „Согаз“ Михаил Путин и председателят на съвета на директорите на „Групата компании МАРТ“ Роман Путин.

Забранява се влизане във Великобритания и се замразяват активи също на бившата олимпийска шампионка по художествена гимнастика Алина Кабаева и баба й Анна Зацепилина, на бизнесмените Михаил Шеломов и Александър Плехов, члена на съвета на директорите на „Согаз“ Михаил Клишин, генералния директор на „Морски порт Геленджик“ Владимир Колбин, президента на НПФ „Газфонд“ (пенсионния фонд на „Газпром“) Юрий Шамалов и юриста Виктор Хмарин.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Украйна обвини Русия, че е депортирала насилствено повече от 210 хиляди деца

Украйна заяви в петък, че Русия е депортирала насилствено повече от 210 хиляди деца след нахлуването си на 24 февруари и обвини Москва, че иска да ги направи руски граждани, предава „Ройтерс“. Омбудсманът по правата на човека на Украйна Людмила Денисова каза, че децата са сред 1,2 милиона украинци, които според Киев са били

Read More »