Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Вдигнаха ли мерника и на Калоян Паргов в БСП?

Снимка: архив БГНЕС

От централата на БСП съобщиха, че членове на градската организация на партията са събрали подписка с призив Националният съвет на БСП да предприеме необходимите действия за налагане на наказание на председателя на Градския съвет на БСП-София и председател на групата на социалистите в Столичния общински съвет Калоян Паргов.

Като причина за това е посочено „участието на общински съветници на БСП-София в скандалната сделка за осветлението в столицата, разкрита от Борис Бонев, участието им в избора на председател на Общинския съвет на София от ГЕРБ, неглижирането на дейността на градската организация, както и фактът, че Градският съвет на БСП-София не заседава редовно и взима решенията еднолично„.

От БСП допълват, че инициаторите на подпискатапризовават задкулисието в градската организация на партията да спре„.

По късно от Градския съвет на БСП-София окачествиха тази информация като подвеждаща и невярна.

Редица медии са получили съобщение от пресцентъра на „Позитано“ 20, което се позовава на позиция на Градския съвет на Софийската организация на БСП, свързана с председателя ѝ Калоян Паргов. Официално и категорично заявяваме, че Градският съвет на БСП – София не е разглеждал и не е приемал подобна позиция„, подчертават от БСП-София.

Малко по-късно стана ясно, че Изпълнителното бюро на НС на БСП свиква неприсъствено заседание на Националния съвет на БСП за приемане на решение за санкциониране на Калоян Паргов. Той е уведомен с изрично писмо и е изискано до началото и по време на провеждане на неприсъственото заседание на НС на БСП да изрази становище по мотивите.

Предложението на ръководството е да му се наложи мярка за партийно въздействие „временно отнемане на правата за заемане на партийни длъжности, членство в органите на партията и право да се кандидатира за такива в срок от една година„.

Сред нарушения на лидера на софийското БСП са системно нарушение на чл.27, ал.5 от Устава на БСП – несвикване на заседания на ГС на БСП София повече от два месеца.

Той е обвинен във фалшифициране на подписи на членове на ГС на проведеното на 27.01.2022 г. и 28.01.2022 неприсъствено заседание на ГС на БСП София. Паргов не е предоставил информация на членовете на градския съвет от проведеното заседание, а съгласно устава на партията партийните членове имат право да получават информация от партийните органи за тяхната дейност, да обсъждат работата и поведението на членовете, органите и организациите на партията и да участват в контрола на тяхната дейност.

Паргов водил политика повече от две години, в качеството му на председател на групата съветници на БСП в СОС и председател на ГС на БСП София, която противоречи на решенията на градската конференция и др. органи на партията.

Председателят на СОС бил избран с гласове на БСП, а Паргов прикривал злоупотребите на ГЕРБ при организиране на обществени поръчки – обществена поръчка с предмет „Поддържане на паркове и градини, зелени площи към транспортни трасета и дървесни насаждения за 2019-2021, въпреки внесения сигнал от съветници от групата на БСП в СОС; обществена поръчка за уличното осветление на столицата, за която изнесе информация общинският съветник Борис Бонев; осигуряване на мнозинство на управляващите в заседания на СОС чрез неучастие в гласуването; гласуване на последната лятна сесия на СОС през 2021г. за „харизване“ на четири общински стадиона на близки до ГЕРБ фирми.

Действията на председателят на ГС на БСП София Калоян Паргов водят до прогресивно спадащите авторитет и влияние на градската партийна организация на БСП в столицата, аргументира се ИБ на БСП.

Припомняме, че в края на миналата година Националният съвет на БСП изключи Кирил Добрев – един от отявлените критици на ръководството на партията в лицето на Корнелия Нинова. През януари 2021 г. пък от партията беше изхвърлен Георги Гергов, отново след конфронтации с Нинова. Сериозно сътресение в БСП имаше и още през септември 2020 г., когато шестима депутати напуснаха парламентарната група на „БСП за България“ – Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Николай Иванов и Георги Андреев. Тогава петима от тях напуснаха и партията, като само Жаблянов остана член на БСП.

spot_img

Реклама

spot_img
Софи Димитрова
Софи Димитроваhttp://news24sofia.eu
Софи Димитрова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2019 година.

Още от рубриката

Радев: Спортът възпитава качества, ценност и характер

Президентът Румен Радев откри международния турнир Sofia Karate Open...

Две жертви при израелска атака на Западния бряг

Израелските сили размениха огън с палестински екстремисти в окупирания...

Иран се подигра на оръжията на Израел – били детски играчки

Външният министър на Иран отказа да признае, че Израел стои...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Отменен полет блокира 120 българи са на летището в Дубай

Отменен полет заради извънредната ситуация след поройните валежи е блокирал 120...

И Михаил Миков напусна Нинова в посока „Левицата“

"Необходимостта от лява алтернатива се разпознава от все повече...

Главчев няма план „Б“ за Външно

След като Даниел Митов се отказа

САЩ отричат участие в офанзивни операции и не коментират атаката на Израел

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън многократно отказа да...

Дубай се съвзема след потопа

Спешните служби се опитват да разчистят задръстените пътища и...

Стрелба в Чикаго уби 7-годишно момиче и рани 7 души

Седемгодишно момиче почина след като бе простреляно в главата,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img