Възраждане против „санкции“, предвижда обсъждане на членството в НАТО

Костадин Костадинов: Всичко е парад на лицемерието

Views 8382
0 0
Снимка: архив БГНЕС

„Възраждане“ е против думата „санкции“ в текста на декларацията на българския парламент за войната в Украйна. Лидерът Костадин Костадинов обяви това от трибуната след споровете, които текат цял ден.

Успяхме да се обединим около всички точки, с изключение на една – „Възраждане“ има възражения към втората точка в декларацията, в която е записано „подкрепя партньорите и съюзниците в ЕС и НАТО при обсъждане на пакет от мерки, включително санкции“. „Санкции“ не трябва да има, в този конфликт България ще понесе сериозни икономически щети, за които сега не виждам някой да се е загрижил„, изрази позиция той.

По думите му щетите ще са както за държавата, така и за гражданите, частно-правни и колективни. Кой ще ги плаща, пита той. Дали в български национален интерес е да приемаме декларации, с които на практика вземаме страна в конфликта, добави лидерът на „Възраждане“.

Ние не сме тук да декларираме – България е независима държава и трябва да си взема решенията сама. Ако национален интерес е да наложим санкции – ще ги наложим, каква е ползата за налагане на санкции, на които ще натрупаме обтегнати отношения вече от години от с Русия, обясни той.

Защо след като имаше по-компромисен текст, зад който всички останали без ГЕРБ застанаха, защо е нужно да се създава подобно положение. Другите били приели, на състезание ли се намираме. Каквито са ни ангажиментите към Русия, такива и към Украйна, категоричен бе Костадинов.

Има наши сънародници, за които никой не е обелил дума, там има мобилизирани българи. България за последните 8 г., откакто е кризата в Украйна – не е поставила досега нито веднъж въпроса за правата на българите и правото на самоопределение, добави той и даде пример, че Румъния и Гърция са го направили.

Всичко е парад на лицемерието, има агресия, факт, както имаше агресия от страна на САЩ години наред по цялото земно кълбо и терминологията на Путин е същата, която използваше Клинтън, а след него и Джордж Буш, включително и мотивировката на техните военни действия. Този филм сме го гледали, имперското лицемерие ни е добре известно, категоричен бе той.

Вечни съюзи няма, има вечни интереси, къде са нашите, какво печелим – нищо, какво губим – много губим. Свободата сме я загубили преди години, нямаше да обсъждаме декларация, с кого се състезаваме, що за лицемерие е това, подчерта лидерът на Възраждане.

Въпросът за членството в НАТО да бъде поставен на обсъждане предвижда Костадинов. Той смята, че страната се включва в конфликта и обяви, че Възраждане няма да подкрепи декларацията на парламента.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Откриха четвърта жертва на пламналия ферибот

Откриха и четвърта жертва на запалилия се ферибот „Юрофери Олимпия“ в Йонийско море, съобщава БНР. Сред изчезналите на кораба има седем българи. Близките им са в съдебна медицина за разпознаване на починалите. Засега обаче няма информация за националността на жертвите, открити до момента. Спасителите са намерили телата в гараж – извън колите, но на място, откъдето не […]