„Възраждане“ настояха за референдум за ветото на РСМ

Екип на News24sofia.eu
Views 9779
0 0
Снимка: Facebook / Костадин Костадинов

Отстъпки нито с българската история, нито с българската култура, език, чест и достойнство не трябва да се правят. Те не са за продан. Има разлом в този консенсус и не е в обществото, а в управляващата коалиция. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в декларация от трибуната на НС.

Консенсус в нашето общество по темата за Северна Македония няма и то е видно. Има разминаване по вижданията между коалиционните партньорите дали да се вдигне ветото за присъединяване на РСМ в ЕС. За това от „Възраждане“ настояват, когато има неразбиране в управляващата коалиция, единственият начин консенсусът да бъде закрепен е по темата да се проведе референдум – дали българите одобряват намеренията на премиера за това, че България трябва да вдигне ветото или не го одобрява. „Възраждане“ ще настояват всяко едно решение, което има ефект на действие надхвърлящ мандата на НС и на правителството, да се подлага на референдум.

Единственият начин да се даде мнение дали да се вдига ветото или да не се вдига, трябва да има референдум. Това не струва скъпо, а по-скъпо ще струва класическото национално предателство. Ако няма нагласа в тази посока, сме готови да започнем подписка за свикване на национален референдум за мнението на българските граждани“, подчерта Костадинов.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Караджов моли НС да даде мандат на АПИ да продължи да ремонтира пътищата

Проблемите не са нито нови, нито прости, но последиците от тях ще бъдат катастрофални. Пътищата в България, които и без това са в трагично състояние вече не могат да бъдат поддържани, ремонтирани. Това заяви вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов от трибуната на Народното събрание. Той ще информира народните представители […]