Реклама

https://www.gerb.bg/bg

„Възраждане“ готви нов протест срещу зеления сертификат

Снимка: архив БГНЕС

Търпението на „Възраждане“ за премахване на зеления сертификат се изчерпа. От парламентарната група на партията са взели решение да организират протест.

Другата седмица ще стане ясно на коя дата ще е протестът, както и неговия формат и място. Основното искане остава същото – премахване на дискриминационната мярка на зеления сертификат.

На трибунка в Народното събрание лидерът на партията Костадин Костадинов заяви, че от партията са били подведени, а са показали голяма търпеливост и диалогичност.

„Ако сега се обади министър-председателят, искаме да чуем дата, на която пада зеленият сертификат, която трябва да бъде в рамките на следващите 10 дни. Новата мутация не е толкова опасна, какво чакаме? Ако Кирил Петков се обади, искаме да чуем кога пада зеленият сертификат – утре, в други ден или до 20 февруари„, категоричен бе Костадинов.

Той се надява още скоро Конституционният съд също да се произнесе. Костадинов ще поиска присъстващите на Консултативния съвет по национална сигурност при президента по темата за Украйна да се тестват преди да отидат.

„Възраждане“ нямат наложени глоби от Столичната РЗИ заради неносене на маски в парламента, защото никой не ги е глобил, обяви той.

Костадинов обясни, че на протеста от 12 януари са настоявали да се премахне зеления сертификат. След протеста говорили с премиера Кирил Петков за създаване на работна група от експерти, в чиято група да се спази паритетният принцип.

Зеленият сертификат трябва да се коментира от професионалисти, а не от математици и от хора, изпълняващи поръчки на посолства, посочи той.

Тупа с е топкатаи се бави разглеждането на зеления сертификат в работната група, изтъкна Костадинов. След дълго чакане първото заседание на работната група се провалило заради измислен предлог, че не е договорено излъчването на заседанието на живо.

След това започнало бавно и мъчително говорене с проф. Радка Аргирова за второ заседание на работната група за зеления сертификат, в които разговори стигнали до извода, че работната група трябвало да работи. Експертите в нея стигнали и до единодушие за това да се ограничи състава с двама души и от 12 до 14 души. Кога точно ще бъде нейното второ заседание, запита Костадинов.

Ние сме толерантни и търпеливи, но не сме глупави. С тупането на топката се опитват да протакат нещата във времето напред, но повече няма да търпим. Мина един месец от 12 януари, а премиерът заяви, че до 2 февруари трябваше да има решение по темата, напомни Костадинов.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Първа присъда за убийството на снимачната площадка на Алек Болдуин

Пиротехникът на снимачната площадка на филма Rust получи присъда от...

Израел обеща умен отговор на иранската атака

Началникът на израелската армия Херци Халеви каза, че Израел ще...

Земетресение от 5, 9 удари Япония

Земетресение с магнитуд 5,9 беше регистрирано край японския бряг. Това...

Русия настоява МААЕ да обвини Украйна за атаките срещу ядрената централа

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя обвини в...

15-годишен задържан за нападението в църква в Сидни (СНИМКИ)

Атаката се разглежда като терористичен акт

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ще живеем ли по-добре с 4-дневна работна седмица?

Европейска и българска политика е как да работим по-малко...

Предадоха на съд насилник рецидивист, пребивал системно родителите си

Прокуратурата в Бяла Слатина внесе в съда обвинителен акт...

ЕК ни помага да повишим обществената информираност за приемането на еврото

България и Европейската комисия сключиха споразумение за партньорство за...

ISW: Иран копира тактиката на руските удари срещу Украйна

Иранската атака с дронове и ракети срещу Израел показва,...

Двама непълнолетни ограбиха мъж за 1000 лв. в Софийско

Двама криминално проявени младежи ограбиха мъж за 1000 лв....

Столтенберг: Украйна не може да чака повече

Украйна не може да чака повече западната подкрепа за въздушната...

Хиляди грузинци казаха „не“ на Закона за чуждестранните агенти

Хиляди грузинци протестираха в понеделник в столицата Тбилиси, докато...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img