Възраждане дава на прокурор черешката без торта – сделката за Ф-16

Views 4921
0 0
Снимка: архив БГНЕС

„Възраждане“ е против да закупим нови Ф-16. Пред медиите в кулоарите на парламента Николай Дренчев критикува, че от предишната сделка не сме получили нищо. Не е ясно и кога ще ги получим, подчерта народният представител. Не е ясно кой и как е сключвал договора, изтъкна Дренчев, който е убеден, че договорът е сключен по порочен начин.

Бившият военен министър Красимир Каракачанов не разбирал от авиация, по думите му и затова трябва да е ясно кой му е предложил договора. Не оспорвам, че Ф-16 е хубав самолет, изтъкна той. В същото време Ф-16 е труден за поддръжка. Имаме черешката на тортата, но самата торта я няма, каза Николай Дренчев. Нямаме гръбнака на авиацията, допълни депутатът.

На въпрос на Информационна агенция News24sofia.eu той поясни, че можем да запълним ескадрилата си с европейски самолети и обяви, че „Възраждане“ ще дадат сделката за Ф-16 на държавното обвинение. Няма експертна оценка на първия договор за Ф-16, разписан от Каракачанов. Ние сме купили самолети по най-скъпата процедура.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Бойко Рашков бил добър PR и лош милиционер, според Ангелов

ГЕРБ сезирали МВР шефа Бойко Рашков за лошото управление на Александровска болница, но действия от негова страна няма. Това стана ясно от брифинг на Костадин Ангелов, който представи поредица от неизгодни договори, сключени от настоящия директор на лечебното заведение Атанас Атанасов. Народният представител обвини Бойко Рашков в политически PR. Бойко […]