Васил Божков и сам се инкриминира, и блъфира

Views 318
0 0

Васил Божков от самото начало създава усещане за покер играч, който държи някакви карти, но не знаем какво точно има и къде блъфира.

Според Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията бизнесменът сам се инкриминира с изявленията си – от пуснатите скриншотове на чат до публикуваните вчера снимки на банкови извлечения.

Според бившия му съдружник Цветомир Найденов всичко това е блъфиране и той не е чувал за човек с повдигнати 18 обвинения от както Аспарух е преминал през Дунава през 681 година.

Знаем, че той беше най-големият рекламодател години наред. Последната му хазартна империя беше в резултат на много големи телевизионни усилия.

Тихомир Безлов в студиото на БиТиВи посочи, че до момента реално Божков не е показал никакви документи, които да са доказателства, а чат разговори и комикси. Дори и това обаче го инкриминира и наказанието би следвало да е затвор. Това обаче, по думите на Безлов, са фрагментчета. Цветомир Найденов в студиото на Нова телевизия заяви обаче, че според него Божков не разполага с компромати. Абсолютно невъзможно било, познавайки Васил Божков, той да е плащал от името на своите съдружници, по-скоро би накарал своите съдружници да плащат за него.

Според Безлов към изнесените от Божков данни трябва да се подхожда със скептицизъм, а на този етап сюжетът с бизнесмена показва различна игра, в сравнение с Цветан Василев. Наблюдателят от ЦИД смята, че не всички във финансовото министерство са знаели за схемите, но за много неща определени хора са знаели и са получавали „поощрение“ за което. И Цветомир Найденов заяви, че за прокарване на схемата би било достатъчно да познаваш двама-трима и председател в Комисията по хазарта. Според Найденов „няма политик или финансов министър, който да толерира това, ако е знаел“, а Комисията по хазарта е доста самостоятелно действащо звено. За публикуваното вчера бившият съдружник на Божков заяви, че дори само по датите на извлеченията октомври 2019 година се прави извод, че те „странно съвпадат“ с момента на провеждането на местните избори. А и всяко едно от обвиненията срещу Божков изисква пари в кеш. Цветомир Найденов заяви и че Божков доколкото е споделял политическите си възгледи не подкрепя настоящите управляващи и коалиция. Какви точно са политическите възгледи и пристрастия на бившия партньор Найденов не посочи. Той е уверен, че е на силната страна, тъй като „истината е най-силната позиция. Познавайки добре господин Божков, аз съм убеден, че няма доказателства, а прави внушения и се опитва да дестабилизира правителството„.

Според Тихомир Безлов войната в хазарта, започнала миналата година, още не е приключила.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Денис Иванов

Денис Илиев се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2019 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Инсталациите за горене на боклук минават ОВОС

Депутатите приеха закона за опазване на околната среда. С него се спират нерегламентираните практики при изгарянето на боклук, предаде репортерът на Информационна агенция News24sofia.eu Тодор Стефанов. Целта на внесения законопроект е да се въведе максимална степен на сигурност, че всички мерки за недопускане на замърсяване и притеснения на хората за […]