Валери Симеонов изненадан от решението на ВМРО да не се явят заедно на вота

Views 14516
0 0

Лидерът на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов заяви, че е изненадан от решението на ВМРО да не се явят заедно на парламентарните избори.

В крайна сметка ВМРО си е самостоятелна партия, те имат право на своите решения и избори. Явявали сме се заедно на три поредни кампании, те са били успешни, но аз не мога да им държа сметка. НФСБ също е партия със структури и подкрепа в патриотичната общност, коментира той пред БНТ.

Симеонов посочи единствения малък упрек към Красимир Каракачанов, а той е, че буквално до четвъртък военният министър е твърдял, че ще се явят заедно на изборите, но в крайна сметка решението си е на ВМРО.

На въпроса дали е имало някакви грешки в патриотичната конструкция на коалицията, Симеонов заяви, че може би грешка е единствено предоверяването през 2017 г. на „Атака“ и нейния лидер Волен Сидеров.

Това може би беше грешката, за която съжалихме буквално 7-8 месеца по-късно. Видя се, че той (Волен Сидеров) следва една друга политика, започнаха критики, атаки, обиди, подчерта лидерът на НФСБ.

Той увери, че в последните седмици не е имало напрежение в коалицията, а точно обратното – работят добре, прокарват решения и инициативи.

Те са готови да преговарят с всички партии с изключение на ДПС и БСП.

Основно можем да водим преговори с формации от патриотичния сектор, например с БСП ние няма за какво да разговаряме, по-скоро сме дясно-консервативна формация, обясни Симеонов.

Той обаче допълни, че е имало разговор с дясно-консервативната формация на Петър Москов.

Валери Симеонов призна, че може би действително е бил катализатор на решението правителството да не подава оставка заради протестите през лятото.

Не виждам смисъл да се отива на предсрочни избори 6 месеца преди редовните. Просто не беше патриотично да хвърляме държавата в едни безсмислени избори, подчерта той.

Излизаме от този мандат абсолютно доволни и мога да изброя неща, които всички българи видяха и знаят и мога да кажа, че те са били приоритет на НФСБ, заяви още Симеонов.

Като успехи той посочи доходите – „лично моя кауза беше минималната пенсия да се увеличи и тя вече е 350 лв., аз имам личен мотив да се боря за това, защото знам една 90-годишна жена какво може да си позволи със 160 лв„; завършването на защитното преградно съоръжение с Турция – „в България няма бежанци, няма нелегални, това беше лично моя кауза„; както и акция „Шум“ – „която в крайна сметка приключи с действащ закон и моите акции, които бяха обект на подигравка, дадоха резултат още 2017-2018 г.“

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Страната ни предпоследна в Европа по минимална заплата на час

С 1,87 евро на час минимална заплата България е предпоследна в Европа, показва доклада на Европейския синдикален институт, информират от КНСБ. 1,87 евро на час е законоустановеното минимално възнаграждение в България през миналата година. След нас в Европа по този показател е само Северна Македония с 1,63 евро на час. Справката на законоустановените национални […]