Валентин Николов видя разнопосочност на посланията за преговори с „Газпром“

Views 1723
0 0

Разнопосочност на посланията за преговорите с „Газпром“ видя бившият изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ) Валентин Николов пред БНР.

Има някаква разнопосочност. Искат някакво послание да излезе навън, което да не се чуе в България. И отделно има друго послание за България, което да не се чуе отвънка. Едното послание за пред Европа и партньорите ни от Щатите е – ние няма да преговаряме с „Газпром“, а тук – ами има война, няма как да преговаряме, докато има война„, заяви Николов по повод заявлеието от вицепремиера Асен Василев, че България няма да преговаря за нов договор с „Газпром“.

Преди 10 дни премиерът Кирил Петков лично каза от Брюксел, че ще иска България да бъде от изключенията, ако се налагат енергийни санкции, защото съсипват икономиката ни, припомни Валентин Николов.

Въпросът (за преговори с „Газпром“ – б.р.), е дали сме потърсили други алтернативни възможности и имаме ли готов план.

За 10 дена, от едното твърдение до другото твърдение, не съм видял нито един министър да е излязъл от България и да е отишъл примерно в Азербайджан или някъде другаде, за да осигури такива възможности. Тоест план няма„, каза бившият шеф на БЕХ.

Той запита не е ли по-добре да се осигури планът, да се каже колко ще струва на икономиката и на обществото всичкото това нещо, въобще ще можем ли да осигурим алтернативни количества газ от други източници, и тогава да обявим, че няма да преговаряме. Защото една позиция, когато си я обявил вече, много трудно можеш да я върнеш назад, каза Николов.

Николов, който освен бивш изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг, е председател на Националния комитет на България в Световния енергиен съвет а преди бе директор на АЕЦ „Козлодуй“.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Трафик грози хиляди деца, бягащи от войната в Украйна

Украинските деца са застрашени от трафик, докато се опитват да напуснат страната си заради руската инвазия. За това предупреди еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон, цитирана от „Ройтерс“. На пресконференция в Естония тя заяви, че около половината от общо 3,3 милиона украинци, които са избягали в страни от ЕС след началото на […]