Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Валентин Николов видя разнопосочност на посланията за преговори с „Газпром“

Разнопосочност на посланията за преговорите с „Газпром“ видя бившият изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ) Валентин Николов пред БНР.

Има някаква разнопосочност. Искат някакво послание да излезе навън, което да не се чуе в България. И отделно има друго послание за България, което да не се чуе отвънка. Едното послание за пред Европа и партньорите ни от Щатите е – ние няма да преговаряме с „Газпром“, а тук – ами има война, няма как да преговаряме, докато има война„, заяви Николов по повод заявлеието от вицепремиера Асен Василев, че България няма да преговаря за нов договор с „Газпром“.

Преди 10 дни премиерът Кирил Петков лично каза от Брюксел, че ще иска България да бъде от изключенията, ако се налагат енергийни санкции, защото съсипват икономиката ни, припомни Валентин Николов.

Въпросът (за преговори с „Газпром“ – б.р.), е дали сме потърсили други алтернативни възможности и имаме ли готов план.

За 10 дена, от едното твърдение до другото твърдение, не съм видял нито един министър да е излязъл от България и да е отишъл примерно в Азербайджан или някъде другаде, за да осигури такива възможности. Тоест план няма„, каза бившият шеф на БЕХ.

Той запита не е ли по-добре да се осигури планът, да се каже колко ще струва на икономиката и на обществото всичкото това нещо, въобще ще можем ли да осигурим алтернативни количества газ от други източници, и тогава да обявим, че няма да преговаряме. Защото една позиция, когато си я обявил вече, много трудно можеш да я върнеш назад, каза Николов.

Николов, който освен бивш изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг, е председател на Националния комитет на България в Световния енергиен съвет а преди бе директор на АЕЦ „Козлодуй“.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

ГЕРБ си трие подкрепата за промените в Конституцията

Винаги може да се стигне до криза, но според...

И БСП, и ГЕРБ се заеха амбициозно да прекрояват бюджета на София

Групата на БСП-София в Столичния общински съвет няма да...

МВР спря от продажба близо 120 кг храна с изтекъл срок в Самоков (СНИМКИ)

Икономически полицаи предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни...

Умишлен палеж е отнел живота на българо-турското семейство в Германия

Пожарът, който отне живота на турско-българско семейство в Солинген,...

Кремъл предупреди шефът на Telegram да бъде по-внимателен след нападението край Москва

Кремъл предупреди собственика на Telegram Павел Дуров да бъде...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Страните от ЕС разделени за зелената програма на блока

Унгария блокира важен екологичен законопроект

КЕВР се отчете за цената на тока и газа

Без дебати депутатите приеха доклад за дейността на Комисията...

Израел увери САЩ, че по Газа не пускат американски бомби

Израел представи на САЩ писмени уверения, че доставено от Америка...

ЕК подпомага българските земеделци с 86,9 млн. евро

Европейската комисия одобри българска схема в размер на приблизително...

„Ислямска държава“ публикува снимка на четиримата атентатори от Москва

"Ислямска държава" публикува снимка на четиримата нападатели, които стоят...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img