В затвора остава турски гражданин, издирван с ЕЗА

Прочитания 860
0 0

Съдът остави в ареста турски гражданин с нидерландски паспорт, издирван с ЕЗА, за отглеждане на марихуана.

Припомняме, че съдът на Европейския съюз обяви за невалидна издаваната от България Европейска заповед за арест, но страната ни продължава да изпълнява такива, издадени от държавите членки.

Европейската заповед за арест е издадена на 5 септември 2021 г., от съдия-следовател в гр. Зволе . С тази заповед А.О. е бил осъден на 5 месеца затвор, от които той е трябвало да изтърпи 150 дни.

Мъжът е осъден за това, че в съучастие с друго лице или лица е отглеждал около 224 растения марихуана. Той бил задържан на границата между България и Румъния, при ГКПП Дуранкулак, тъй като бил обявен за международно издирване в ШИС по искане на друга държава.

Предвиденото наказание за това престъпление по нашето законодателство е „лишаване от свобода“ за срок от две до пет години.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рашков не знае дали ще е министър във втория кабинет

Каквото реши президентът, това ще бъде