В САЩ вече има първи осъден на затвор за щурма срещу Капитолия

Прочитания 1882
0 0

Американският съд произнесе първата присъда „лишаване от свобода“ срещу обвиняем за щурма срещу Капитолия на 6 януари – 38-годишният Пол Ходжкинс от Флорида беше осъден на 8 месеца затвор, съобщи CNN.

През миналия месец той се призна за виновен във възпрепятстване на работата на Конгреса и по-конкретно за спиране на преброяването на гласовете на Изборната колегия. Ходжкинс е прекарал около 15 минути в залата на Сената по време на атаката.

Министерството на правосъдието поиска присъда от 18 месеца затвор за него. Според прокуратурата, такава присъда би имала превантивен ефект срещу прояви на политическо насилие в бъдеще и послужи като предупреждение към хора, които замислят втора акция след щурма от 6 януари.

Окръжният съдия Рандолф Мос заяви, че Ходжкинс е извършил сериозно престъпление срещу демокрацията, но заслужава известна снизходителност, тъй като е признал вината си „изключително рано“, не е участвал в насилие и е поднесъл искрени извинения.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Илинден е – денят на св. Илия

Един от най-почитаните от българския народ...