Реклама

https://www.gerb.bg/bg

В САЩ образуваха дело срещу принц Андрю за сексуално насилие

Снимка: архив EPA / News24sofia.eu

Дело за сексуално насилие е образувано в САЩ срещу херцога на Йорк принц Андрю по подадената жалба от Вирджиния Робъртс Джуфър, съобщи CNN с позоваване на документи от федералния съд.

Джуфър, която твърди, че е станала жертва на сексуално посегателство от негова страна, заяви пред Би Би Си през 2019 г., че е била въвлечена в това от финансиста Джефри Епстийн, който я е принуждавал да прави секс с приятелите му, включително с британския принц Андрю. Тогава тя е била непълнолетна. Епстийн беше открит мъртъв в затворническата си килия през 2019 г.

След публикацията на Би Би Си, Бъкингамският дворец отрече твърденията на Джуфър в изявление пред CNN, в което се казва: „Категорично е отхвърлено, че херцогът на Йорк е имал някаква форма на сексуален контакт или връзка с Вирджиния Робъртс. Всяко твърдение за обратното е невярно и неоснователно.“

Херцогът на Йорк се оттегли от публичните си задължения през ноември 2019 г. след катастрофално интервю за Би Би Си, в което заяви, че не съжалява за приятелството си с опозорения Епстийн.

Американските прокурори упрекнаха принц Андрю, че не сътрудничи по случая. Юридическият му екип от своя страна обвини Министерството на правосъдието на САЩ, че търси публичност вместо да приеме предложението помощ. Адвокатите му обявиха, че херцогът на Йорк „поне три пъти е предлагал съдействието си като свидетел“.

Припомняме, че според твърденията на Джуфър, тя е била принуждавана да прави секс с кралската особа в Лондон, Ню Йорк и на частен карибски остров между 1999 и 2002 година. Тези разкрития бяха направени пред съда като част от процес срещу Епстийн.

Джуфър разкри, че се е запознала с Джефри Епстийн чрез Гислейн Максуел, дъщеря на известния магнат Робърт Максуел, приятелка на Епстийн. С нейна помощ банкерът превърнал непълнолетното момиче в сексуална робиня.

Милиардерът беше осъден на 18 месеца затвор през 2008 година. Той се призна за виновен за сексуални престъпления срещу непълнолетни.

Тогава принцът не е бил призован по случая и не са му повдигани обвинения.

Няколко жени обаче поискаха властите да преразгледат делото срещу Епстийн, тъй като според тях той е избегнал по-сериозни федерални обвинения.

Той беше арестуван отново на 6 юли 2019 г. по обвинения в секс трафик на непълнолетни във Флорида и Ню Йорк. Месец по-късно беше намерен мъртъв в килията си – на 10 август 2019 г. Според медицинската експертиза, той се е самоубил.

Гислейн Максуел беше арестувана през месец юли 2020 г. във връзка със съучастието й в сексуалните престъпления на Максуел. Принц Андрю от своя страна не крие, че с Максуел са дългогодишни приятели и че тя го е запознала с Епстийн,

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са…

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Вдигат заплатите на кметовете на райони и села в община Варна

Актуализация на основните месечни заплати на кметовете на райони...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Радев настоя за по-бърза модернизация на армията

Президентът Румен Радев и италианският му колега Серджо Матарела...

САЩ вкарват санкции срещу иранския петрол в закона за помощта за Украйна

Американските законодатели включиха санкциите върху износа на петрол от...

САЩ и Ирак загрижени за региона след иранската атака

Президентът на САЩ Джо Байдън каза в понеделник, че...

Прокуратурата иска постоянен арест за мъжа, осквернил гроба на патриарха

Софийската районна прокуратура ще поиска постоянен арест за 37-годишния...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img