Реклама

https://www.gerb.bg/bg

В САЩ избегнаха дефолта

Снимка: архив EPA/News24sofia.eu

Сенатът на САЩ гласува в четвъртък да се увеличи тавана на дълга с 480 милиарда долара. Така според оценките на Министерството на финансите на САЩ ще се покрият разходите на държавната администрация до 3 декември, предаде АП.

Белият дом уточни, че американският президент Джо Байдън ще подпише инициативата, след като тя бъде одобрена и от Камарата на представителите. Това се очаква да стане едва през втората половина на месеца. В същото време председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси, демократ от щата Калифорния, призна преди гласуването, че конгресмените могат да се върнат във Вашингтон през следващата седмица.

Лидерът на демократичното мнозинство в Сената Чък Шумер от щата Ню Йорк по-рано заяви, че демократите и републиканците в Сената „са постигнали споразумение за повишаване на тавана на националния дълг до началото на декември“. Лидерът на републиканското малцинство от Горната камара Мич МакКонъл потвърди това. Това споразумение ще доведе до увеличаване на лимита на националния дълг до около 28,9 трилиона долара.

Миналата седмица Камарата на представителите одобри спирането на лимита на националния дълг до 16 декември 2022 г., тогава законопроектът трябваше да бъде разгледан от Сената. Американските медии обаче прогнозираха, че той няма да мине там поради съпротивата на републиканците, които досега са обещавали да предприемат всички възможни мерки за блокиране на инициативата.

Те принудиха Байдън и демократите да намалят правителствените разходи или да предприемат други мерки за намаляване на дълга.

Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън обяви по-рано в писмо до американските законодатели, че ресурсите на финансовото министерство ще бъдат напълно изчерпани малко след 18 октомври, освен ако Конгресът не повиши тавана на публичния дълг до тази дата или не спре лимита на заемите, за да избегне неизпълнение. Тя призова депутатите да предприемат действия възможно най-скоро.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Google oтбелязa с doodle Деня на Земята – 22 април

Екологични движения в защита на земята

Разбиха мрежа за наркотрафик в Испания

В Испания разбиха най-голямата престъпна мрежа за трафик на...

Емил Димитров: Петя Банкова направи доста бели в митниците

Емил Димитров е роден през 1962 г. в Перник....

Сенатът на САЩ удължи на програмата за шпиониране на чужденци

В събота Сенатът на САЩ одобри удължаването на срока...

САЩ отново удрят Иран със санкции заради кибератаки

САЩ засилиха санкциите си срещу Иран във вторник, като посочиха...

АЕЦ „Козлодуй“ получи свежото ядрено гориво от „Уестингхаус

Зареждането на първите касети започва през май

САЩ посочиха Китай за основен помощник на Русия във войната с Украйна

САЩ разкритикуваха подкрепата на Китай за руската отбранителна индустрия, съобщава...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img