В РСМ са взети мерки срещу лица работили против добросъседските отношения с България

Views 3708
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Отношенията между България и Република Северна Македония (РСМ) са на много по-добро и много по-високо ниво на комуникация, отколкото в периода преди идването на двете нови правителства, заяви македонският премиер Димитър Ковачевски от Битоля, като същвременно потвърди, че и в Скопие са взети мерки за македонски служители, заподозрени, че работят срещу добросъседските отношения между двете страни, информира македонският телелвизионен канал „ТВ 21“

Той добави, че е изключително важно Исторчиската комисия да проведе разговорите в положителен дух, защото историческите факти и знания трябва да бъдат добра основа за изграждане на приятелство и сътрудничество между две съседни държави.

Попитан от журналист за действията на определени служби или лица срещу добросъседските отношения между България и Северна Македония, както и за информацията, съобщена от българския премиер Кирил Петков, премиерът Ковачевски потвърди, че в страната са взети мерки.

От първия ден имахме информация с министъра на външните работи за случилото се и тя беше предадена на службите за сигурност, които отговарят за това. Не мога да разкрия подробности, защото това е класифицирана информация. Премиерът Кирил Петков направи публично изявление, че има хора, които са работили срещу техните интереси (интересите на България), а след това срещу добросъседските отношения и срещу евентуално споразумение (става дума за двамата освободени агенти на ДАНС, обвинени за шпионаж в полза на Русия-бел.ред.)

Бившият преговарящ с България, назначен от предишния македонски премиер Зоран Заев – Владо Бучковsки заяви по „Нова Нюз“, че изгонените руски дипломати от РСМ са били „все по-агресивни“ в намеренията да прeчат на подобряването на отношенията между София и Скопие.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Радев иска от Ердоган заедно да изведем корабите си, блокирани от войната в Украйна

Българският президент Румен Радев призова турския си колега Реджеп Тайип Ердоган за координирани действия за извеждане на блокираните в украински пристанища български и турски екипажи преди постигането на мирно споразумение в Украйна. Това стана по време на телефонен разговор между двамата, информираха от Администрацията на държавния глава. Към момента на […]