В „Продължаваме промяната“ отворени и за друг премиер

Views 22250
0 0

От „Продължаваме промяната“ считат, че със сериозни преговори на база политики, ще могат да оформят едно балансирано споразумение, което да е трайно и да издържи 4 години. Такава заявка даде Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ пред БНТ.

Той е сигурен, че проектът на Кирил Петков и Асен Василев може да постигне едно коалиционно споразумение. С диалог може да се постигне много, по мнението на Минчев.

Той не вижда как може да се намери диалог с формация, която иска страната да излезе от Европейския съюз. „Продължаваме промяната“ най-вероятно няма да водят разговори за правителство с Възраждане, а с формацията на Демократична България, ИТН и БСП.

Никола Минчев уточни, че няма да има партийни пазарлъци за постове, а ще се водят разговори за политики. ПП ще работи за пълен мандат и за съставяне на правителство, като не разглеждат вариант, при който мандатът да отиде при ГЕРБ.

Има първи неформални разговори с ДБ, ИТН, БСП.

Кирил Петков за премиер и Асен Василев за финансов министър са предложенията на ПП, но не са червената линия. Възможни са и други кандидатури. Ако друга подходяща кандидатура за премиер, от ПП биха я приели.

За специализираното правосъдие, Минчев е на мнение, че трябва да бъде реформирано, защото било използвано като бухалка в последните 10 години. Може би ще бъде закрито изцяло и висящите дела ще се прехвърлят в другите съдилища, посочи той. Основен приоритет на ПП е съдебната реформа.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Христо Хинков: Епидемията беше използвана за политически цели

Хората без ваксини са по-слабо защитени