В първия ден Нинова даде заявка за третия мандат (ВИДЕО)

Прочитания 18802
0 0
Снимка: „Дневник“

Сега се изисква диалог между държавници, разум, а не емоции, реализъм, а не популизъм и решения за хората. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание при откриването на 46-ия парламент.

Тя пожела на всички депутати един стабилен парламент и разумни решения в интерес на хората.

Депутатите са изправени пред 4 държавнически предизвикателства – избрани сме при най-ниска избирателна активност от всички избори, необходим е диалог при силно фрагментиран парламент, който е разделен на протестни и партии на статуквото, нужно е да бъде съставено стабилно правителство, но и да доразградим стария модел на управление, открои Нинова.

По думите ѝ днес червената линия не са партиите на статуквото, а такива, които „имаме волята да променим старият модел на управление и такива, които искат да го запазят или просто да го скрият зад имитация на промяната„.

Ако първите два мандата не успеят и президентът реши да връчи мандата на нас, ние ще предложим приоритети, ще поканим представители на служебния кабинет и ще гарантираме стабилност на държавата и сигурност на хората, посочи Нинова.

Коренът на модела е заложен тук в лобисткото законодателство, в задкулисните интереси, на които депутатите били заложници. От тук трябва да го започнем. Имате ли воля да го направим, обърна се Нинова към депутатите.

Основен приоритет за БСП остава социалната политика. Близо ¼ от хората живеят под прага на бедност, цените на храните, на тока и водата, и на парното растат бързо, увеличава се неравенство, а есента и зимата новата вълна на епидемията ще удари повече домакинства, предупреди Нинова.

Сега трябва да направим актуализация на бюджета, настоя соцводачът. БСП вече са внесли пакет от предложения за повишаване доходите на хората.

Другите приоритети на БСП в това Народно събрание ще бъдат здравеопазването, образованието, науката и културата, както и икономиката.

Контакти и информация за автора:

Екип: Тодор Стефанов, Софи Димитрова,

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

64-годишен мъж е открит мъртъв в дом за стари хора във Варна

Сигналът е подаден от управителката на дома