В „Опасно изкушение“: Убиват Халит заради скандал с екранната Ендер

Актьорът е обвинен в сексуален тормоз

Прочитания 147861
0 0

Много серии ще се извъртят докато българските зрители стигнат до трети и четвърти сезон на турската поредица “Опасно изкушение”, за да видят финансовия фалит на Халит и неговото убийство.

Актьорът Талат Булут получава роля на Халит в телевизионния сериал “Опасно изкушение” и семейната сага тръгва по турската телевизия Fox през март 2018 г. В края на първия сезон, юни същата година, актьорът е забъркан в сексуален скандал с 19-годишната гардеробиерка Йозге Ш.

Момичето обвини Тарас Булат, че я е тормозил сексуално – привикал я в караваната си, започнал да я опипва и целува. След като разказва на колежките си за случилото се, Йозге завежда съдебно дело срещу актьора.
След заформилия се скандал, екипът на “Опасно изкушение” се разделя на две – една част от тях не вярва актьора да е сторил това, а друга, воглаве с колежката му Шевал Сам, която се превъплъщава в ролята на Енер – скача срещу него.

Шевал застава в защита на момичето и така скандалът пламва с двойна сила, но вече между актьорите. Екранната Ендер започна и кампания срещу Талат Булут в социалните мрежи.

Еда Едже (eкранната Йълдъз), също подкрепя Йозге. “Съчувствам на момичето. Ние, като жени, я подкрепяме, че показа смелост. Ще продължим да работим цивилизовано – по същия начин като преди”, казва тогава Еда.

Разбира се, Талат Булут не може да приеме с безразличие нападките на своята екранна партньорка и повдига иск срещу Шевал Сам за нанесени му от нея морални щети на стойност 100 000 турски лири. Тя обаче също завежда дело срещу колегата си за 101 000 лири.

Сам срещу всички

Съдът в Истанбул отхвърля и двата иска, а впоследствие отпада и обвинението на Талат Булут за сексуален тормоз. Ето какво сподели тогава той: “Бях оправдан от прокуратурата, затова в момента водя дела за обезщетение срещу всички, които ме оклеветиха и опитаха да опетнят живота ми. Този период беше много тежък. Оказа се, че по-рано, когато това момиче е било на 13, то е подало жалба до прокуратурата и срещу баща си, обвинявайки го също в сексуален тормоз. Явно, девойчето е психически нестабилно и бих искал то да се подложи на лечение.”

Талат Булут се връща на снимачната площадка на “Опасно изкушение”, но атмосферата там продължава да е напрегната.

Въпреки, че съдът е отхвърлил обвиненията на Йозге Ш. поради липса на доказателства, много от колегите на Булут не вярват в неговата невинност и го игнорират на снимачната площадка. Особено студено към него се отнасят Шевал и Еда – двете общуват с актьора само при заснемане на общи сцени.

Талат Булут, който печели 45 хиляди турски лири за един епизод от поредицата “Опасно изкушение”, заплашва, че ако бъде уволнен и изгонен от поредицата, ще съди компанията и ще поиска обезщетение в размер на 1 милион турски лири.

Напрежение на снимачната площадка

Една от малкото, които застават в защита на Талат Булут, е младата актриса Айшегюл Чънар, която играе ролята на по-малката дъщерята на Халит – Лила.

Като истински професионалисти Шевал Сам и Талат Булут продължават да снимат общите си сцени, но в един от епизодите, в който по сценарий техните герои Ендер и Халит трябва да се целунат, актрисата отказва да го направи.

Заради нарастващото напрежение на снимачната площадка в средата на четвърти сезон, сценаристите “убиват” Халит, като екранните Еднер (Шевал Сам), Йълдъз (Еда Едже) и новата героиня в третия сезон Шекика (Несрин Джавадзаде), го бутат от висока стълба надолу и героят му умира.

След като бе набеден в сексуален тормоз, Талат Булут стана още по-известен от колкото беше. Преди време, в телевизионно предаване, той разказа, че съпругата му – актрисата Пънар Афшар, не повярвала и дума от обвиненията срещу него. Между другото, двамата са се женили 3 пъти. “Счупих рекорда за брак с един и същи човек“ – пошегува се актьорът – „В продължение на 24 години се жених три пъти. При третият имаше следната ситуация. Беше лято, ние с Пънар по къси панталони и чехли отидохме отново да подпишем. Регистраторът дойде с папка в ръцете, с него имаше още трима човека и той каза: “Хайде, разписвайте се и да си ходим. Вече сте се женили два пъти, така че третия път няма какво да се промени.”

През този месец май Талат Булут влезе в актьорския състав на историческата поредица “Голямото пробуждане”. 65-годишният актьор подписа договор за участие в хита, излъчващ се всяка понеделник вечер с голям успех по турската национална телевизия TRT1, с продуцентската му компания Akli Film.

/превод и редакция: Тодор Стефанов, News24sofia.eu

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Специален коментар! Тодор Стефанов: Каквото повикало...

Е, днес ще поднасяме съболезнования! Траур! Свърши се тя вашата накъдрени чалга звездички