Реклама

https://www.gerb.bg/bg

В надцакване с процедури заради хартиената бюлетина НС не прие нито една точка

Парламентът не прие нито една точка днес, като в дневния ред за седмицата бяха приети 12 точки. Сред тях втора точка за днес бе по искане на ГЕРБ за промени в Изборния кодекс, но по предложенията на БСП. Става дума за искането на левицата за връщане на хартиената бюлетина при гласуване на избори.

Тъй като днес е първият възможен ден в месеца за опозиционни предложения ГЕРБ предлагат точката и ако тя не бъде обсъдена – отпада изобщо от дневния ред за работа за месеца на НС.

Поради това сутринта депутатите започнаха с час спорове по дневния ред, първо за промени в Закона за личната помощ, предложени от „Има такъв народ“. Точката не бе приета, макар да имаше десетки процедури, реплики, обиди и прекъсване на заседанието.

След наложени наказания от страна на председателя Мирослав Иванов – започнаха доклади по точка 1 в дневния ред, 10 на брой на комисии по отчета на омбудсмана за миналата година. Четенето на докладите продължи два часа, след което изненадващо депутатът от БСП Иван Ченчев предложи да бъде удължено работното време до приемане на точката за Закона за личната помощ (сутрешния спор на депутатите), след него Десислава Атанасова от ГЕРБ – предложи удължаване до 5 точка, а Петър Петров от „Възраждане“ – да не се удължава работното време, за да работят следобедните комисии.

В споровете депутатът от БСП Крум Зарков обяви от трибуната, че народните представители „не бива да правят на глупаци нито гражданите, нито парламента“. С декларация се включиха от ГЕРБ. Тома Биков отсече, че не е свършена никаква работа, четат се доклади за 2021 г., за да не се гледат промените в ИК. Надълго и нашироко депутатът разказа за ползите от машинното гласуване и хартиените бюлетини и обяви, че и без да се гледа проектозаконът в зала, ГЕРБ ще спечелят изборите, „както са ги спечелили в Нова Загора, макар и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков“ да им е пречил“.

„Ние нямаме проблем да побеждаваме и с машини, ще бъдете изненадани всички, с г-н Рашков“, каза той.

В близо час спор депутатите уплътниха парламентарното време до 14.45 ч. – имаше обвинения за нова коалиция, обвинения към Бойко Рашков, искания на „Възраждане“ за съвсем нови промени в Изборния кодекс и пак обвинения в лъжи. Заседанието на депутати продължи с четене на доклади от Комисиите по отчета на омбудсмана до 14 ч., без приета нито една точка за днешния ден.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Вдигат заплатите на кметовете на райони и села в община Варна

Актуализация на основните месечни заплати на кметовете на райони...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Инфлацията през март спадна до 3% на годишна база

Инфлацията през месец март е 0,2%. На годишна база...

Г-7 предупреди Иран с мерки при дестабилизация

Лидерите на страните от Групата на седемте (Г-7) обсъдиха в...

Екадорците решават на референдум новите мерки за сигурност

Президентът на Еквадор Даниел Нобоа изглежда готов да спечели референдума...

Двама са арестувани за стрелбата с въздушно оръжие в квартал „Люлин“ в София

Двама души са задържани за стрелбата с въздушно оръжие...

Унгария разследва съперник на Орбан за чуждо влияние

Унгарският опозиционен политик, известен като критик за управляващите, Петер...

Иран: Плененият товарен кораб в Ормузкия проток е нарушил морските закони

Товарният кораб MSC Aries, плаващ под португалски флаг, който...

Заплашиха певицата Прея с убийство в София

Заканата беше предшествана от изключително дълъг психопатски разговор, сподели още изпълнителката

Виктор Русинов: Падам си по боклуци

„Мистър България 2021“ Виктор Русинов разкри тъмната си токсична...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img