Реклама

https://www.gerb.bg/bg

В кабинета „Петков“ си разпределиха ресорите

Премиерът Кирил Петков разпредели функциите по координация на общата политика на правителството и по взаимодействието с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет, съобщиха от Министерския съвет.

Премиерът Кирил Петков лично ще наблюдава дейността на: Държавната агенция за бежанците, Държавната агенция за българите в чужбина, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата„, Държавната агенция за закрила на детето, Държавната агенция за научни изследвания и иновации, Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, Държавна агенция „Разузнаване“, Държавна агенция „Национална сигурност“ и Държавна агенция „Технически операции“.

Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев ще осъществява взаимодействието на правителството с Държавната агенция за мертологичен и технически надзор, Държавната комисия по стоковите борси и тържищата и Агенцията за ядрено регулиране.

В ресора на заместник министър-председателя по ефективно управление Калина Константинова са: Държавна агенция „Електронно управление“, Държавна агенция „Архиви“, Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение, Агенцията за публичните предприятия и контрол, Патентното ведомство и Националният статистически институт.

На днешното заседание на кабинета бяха разпределени и ресорите на заместник-министрите на здравеопазването.

Заместник-министър д-р Петър Грибнев ще осъществява координация и контрол върху политиките в системата на здравеопазването в следните дирекции: „Лечебни дейности“, отдел „Обществени поръчки“ в дирекция „Стопански дейности и обществени поръчки“ и „Търговски дружества и собственост“. Той ще отговаря и за образованието, квалификацията и следдипломното обучение в системата на здравеопазването.

Д-р Грибнев ще контролира работата на Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ и на центровете за спешна медицинска помощ, както и на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“. Той ще отговаря за Националния център по трансфузионна хематология и за районните центрове по трансфузионна хематология.

Заместник-министър доц. д-р Любомир Бакаливанов ще осъществява координация и контрол върху политиките в системата на здравеопазването в дирекции: „Лекарствена политика“, „Електронно здравеопазване“, „Международни проекти и програми“ и „Европейска координация и международно сътрудничество“.

Той ще контролира дейността на Изпълнителната агенция по лекарствата, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти, Центъра за асистирана репродукция, държавните психиатрични болници, центровете за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания и домовете за медико-социални грижи за деца.

Заместник-министър доц. д-р Георги Йорданов ще отговаря за следните дирекции: „Бюджет и финанси“, „Защита на правата на пациентите“ и „Опазване на общественото здраве и здравен контрол“. В неговия ресор влизат и дейностите, свързани с изпълнението на националните здравни програми и специализираните донорски програми.

Д-р Йорданов ще контролира Националния център по заразни и паразитни болести, Националния център по обществено здраве и анализи, Националната експертна лекарска комисия, Националния център по радиобиология и радиационна защита, както и върху дейността на регионалните здравни инспекции.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са…

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Вдигат заплатите на кметовете на райони и села в община Варна

Актуализация на основните месечни заплати на кметовете на райони...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

МВнР кани чужди организации като наблюдатели на предстоящия вот 2 в 1

Министерството на външните работи е отправило покани за международно...

Иран: Плененият товарен кораб в Ормузкия проток е нарушил морските закони

Товарният кораб MSC Aries, плаващ под португалски флаг, който...

Европейският авиорегулатор препоръчва повишено внимание в небето над Иран и Израел

Европейският авиационен регулатор потвърди съвета на авиокомпаниите за повишено...

Удължиха с 20 дни срока за обществено обсъждане на новия Закон за съдебната власт

Срокът за обществени консултации по проекта за нов Закон...

2 май ще бъде неучебен ден и във Варна и Бургас

Кметът на Варна обяви 2 май за неучебен ден...

БСП вадят на светло договора с Боташ (ВИДЕО)

ГЕРБ се опитват да прикрият корупцията по договора с...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img