Реклама

https://www.gerb.bg/bg

В ГЕРБ откриха, че при горивата механизмът на конкуренция е развален

Снимка: БГНЕС

Защо цените на уралският нефт пада драматично с 40%, но у нас цените на горивата не падат. Такъв въпрос задава Делян Добрев от ГЕРБ, който в централата на партията представи два варианта за намаляване на цените на бензина на колонките.

В ГЕРБ са установили причината бензина у нас да е скъп и както Делян Добрев заяви: „Развален е механизмът на конкуренция на пазара„, а Лукойл ни продава урала за толкова, колкото струва и сорта брент.

Делян Добрев нарисува на табло с маркер двата варианта, които предлагат. Първият е БЕХ да се намеси в схемата „Литаско“ – „Нефтохим Бургас“, да купува евтиния уралски нефт и да дава на ишлеме на „Нефтохим Бургас“ преработката. Така БЕХ може да пуска на пазара бензин по 2.50 лв. на колонка.

Вторият вариант е държавата да опрости акциза, който прибира, което пак ще намали, по думите на Добрев, бензина с един лев.

Думите на Делян Добрев бяха прекъснати от влизането на лидера на ГЕРБ Борисов в залата, който взе думата след изложението му. Борисов разкритикува, че България не се възползва от дерогацията, извоювана в Брюксел и цените продължават да са високи и то заради „комисионери“.

Той се надява премиерът Гълъб Донев и финансовото разузнаване да засекат милиардите парични потоци, които изтичат от България. 3.5 млрд. могат да се върнат към българските граждани, убеден е лидерът на ГЕРБ, тъй като това е годишното потребление на горива у нас.

Борисов заяви и че е готов да се подпише и под „закон за диверсификацията“ и вноса на петрол, каквато готовност заяви за природния газ и „Газпром“. Чакал и питал вече трети ден къде да отиде и да подпише… „нали това искаха от „Демократична България„.

Борисов даде и съвет към енергийния министър Росен Христов и служебното правителство „колкото и да са самонадеяни и да мислят, че знаят всичко, да си наемат добри адвокати“ за преговорите с „Газпром“, тъй като те са могъща компания.

Да не стане така, че един газ да го платим два пъти… Аз като българин не искам да платя за едно нещо два пъти.“

По думите на Борисов когато от ГЕРБ са водили преговори с „Газпром“ и когато са успели да намалят цената два пъти, в разговорите е участвала и ЕК.

Затова и съвет към Росен Христов е да поиска експерти от ЕК да се включат, за да „не счупят нещо„, защото Борисов не знае „следващото правителството как ще се оправи с толкова много щети и хаос“.

Борисов обеща и брифинг следващата седмица с доказателства защо най-изгодното за Русия правителство е това на Кирил и Асен. Призова обаче журналистите да разследват схемите, по които се източват средства чрез посредници, комисионери и офшорки, заявявайки че това не е тяхна работа. Борисов отново повтори тезата си, за което обеща да извади и доказателства, че най-изгодното за Русия правителството е това на Кирил Петков и Асен Василев.

Нима Русия не знае, че с наши оръжия се стреля там. Всеки трети снаряд е български„, намеси и тази тема Борисов, като по думите му и тук играят посредници и се взимат комисионни.

Борисов коментира и мигрантската вълна и трафика, изтъквайки че при управлението на ГЕРБ той е бил 0 и затова са му благодарили лично много европейски ръководители. Цитира и думи на Орбан, Жан Клод Юнкер, Шарл Мишел.

Според Борисов за мигранския поток има два фактора – Турция и ЕК и тяхната воля -Турция да спира, а ЕК да плаща за това. Оградата на границата е само помощно съоръжение, а всичко зависело от живата сила. Пак по думите на Борисов по време на тяхното управление, граничарите се знаели поименно пост по пост от двете страни на границата.

Бившият премиер припомни, че Турция е поела ангажимент към целия ЕС да спира, а пък „аз, заедно с колегите, издействахме финансови компенсации от милиарди евро„.

Отправи съвет и към служебното правителство – да поиска пари за охрана на границата от Европа. „320 милиона съм им оставил аз, ако искат да ходят в Брюксел, ще им дадат колкото искат.

Снимка: БГНЕС
spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Даниел Митов се отказва от Външно министерство

"Не бива да се превръщам в ябълка на раздора...

Сарафов писа до бившия си заместник да редактира съдебната реформа

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов изпрати до бившия си...

Преди ваканцията депутатите ще гарантират 30% по-високи заплати в армията

Единодушно със 195 гласа "за" парламентът прие на първо...

Опит за атентат срещу петима японски граждани в Пакистан

Петима японски граждани оцеляха след опит за атентат срещу автомобила...

Италианската полиция задържа въоръжен издирван американец на площад „Свети Петър“

Италианската полиция е арестувала миналата седмица "най-издирван" беглец от САЩ,...

Тръмп пита защо Европа не дава повече помощ на Украйна

Бившият президент Тръмп се запита защо европейските нации не предоставят...

САЩ отново предупреждават Израел срещу офанзива в Рафах

Американски служители отново изразиха загриженост пред израелските си колеги относно...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Полският президент се срещна частно с Тръмп в САЩ

Полският президент Анджей Дуда каза, че се е срещнал...

Израелските сили застреляха двама палестинци на Западния бряг

Израелските сили застреляха двама палестинци, включително член на въоръженото...

ПП-ДБ обвиниха ГЕРБ за партизански тактики с договора с Боташ

Мартин Димитров иска договорът да се предоговори

„Хамас“ отхвърля предложението за примирие с Израел

Според израелската разузнавателна агенция "Мосад"

Иранските летища отменят полети до понеделник сутринта (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Всички полети от международното летище "Имам Хомейни" в Техеран...

Израел обеща умен отговор на иранската атака

Началникът на израелската армия Херци Халеви каза, че Израел ще...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img