Реклама

https://www.gerb.bg/bg

В Гърция е намаляла интензивността на пожара в Атика, но има повторни огнища

Снимка: архив EPA / News24sofia.eu

Интензивността на пожара в Атика, Гърция, е намаляла, но се появяват много спорадични повторни пожари на вече засегнатата територия, съобщиха от МВнР.

Данните им са валидни към 13:00 ч. на 8 август 2021 г.

По информация на посолството ни в Атина полицията следи за неправомерни действия, като двама души са арестувани по обвинения за умишлен палеж в района на Крионери и Петруполи.

Заради пожара бул. „Маратонас“ и бул. „Ехетлос“ остават затворени и пътният поток се пренасочва през Вотонас. Затворени са входовете от бул. „Кими“ към Тракомакедонес и Олимпийското селище, както и някои второстепенни пътища в района на пожара, които могат да бъда проследени на сайта на гръцката полиция на следния линк:

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=104146&Itemid=2684&lang

Магистралата от Атина за България продължава да бъде отворена в двете посоки, след като движението бе възстановено вчера в следобедните часове, но не следва да се изключи възможността за въвеждане на временни забрани за отделни участъци при промяна в обстановката.хидройоникс

Ситуацията е подобрена и в Месиния на Пелопонес, където няма данни за опасни фронтове. Усложнена остава ситуацията и на полуостров Мани, Пелопонес.

Към момента най-тежко остава положението на остров Евбея, където северният фронт на пожара е активен.

Днес сутринта е изпратено съобщение за евакуация към Истиая на жителите на Пефки, Артемисио, Гувес и Вулики. На североизток пламъците са обградили селата Елиника и Василика, като се подготвя евакуация по море от Агиос Николаос. Пожарът се разраства и на юг към Трупио и Каливия, като в района има проблеми с електрозахранването и комуникациите. Затворени са и някои второкласни пътища.

Сателитни кадри с по-ясна картина за инфраструктурата и населените места може да бъде видяна на следния линк:

https://zoom.earth/#view=38.899189,23.313752,12z/layers=fires

От днес, 8 август 2021 г., се възстановява движението на влаковете по линията Атина-Солун-Атина. Пътниците ще бъдат транспортирани с автобуси по маршрута гара Ларисис-Инои- гара Ларисис, и с влакове по линията Инои-Солун-Инои.

По официални данни, водоподаването и електроподаването в Атика са възстановени, като по информация в медиите изключение правят само най-засегнатите райони.

Посолството ни в Атина продължава да следи развитието на ситуацията, като е осигурено денонощно дежурство за оказване на съдействие на българските граждани на телефоните на мисията: +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106; +30 210 67 48 107, както и на мобилен телефон: +30 693 70 96 220.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

САЩ и Великобритания удрят Иран с нови санкции

Съединените щати обявиха нови санкции срещу Иран, съобщава "Ройтерс". Те...

С нови 80 автомобила обновяват изцяло автопарка на ДАИ

Автопаркът на ИА "Автомобилна администрация" е изцяло обновен с...

2 май ще бъде неучебен ден и във Варна и Бургас

Кметът на Варна обяви 2 май за неучебен ден...

Дипломати очакват достойна реакция на Радев за исканата смяна на външния министър

Българското дипломатическо дружество е обезпокоено от партийно-политическия подход към...

Обмислят създаване на нов закон за земеделските кооперативи

Министърът на земеделието и храните и браншови организации се...

Радев настоя за по-бърза модернизация на армията

Президентът Румен Радев и италианският му колега Серджо Матарела...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Виктор Русинов: Падам си по боклуци

„Мистър България 2021“ Виктор Русинов разкри тъмната си токсична...

ФБР разследва рухването на моста в Балтимор

ФБР започна федерално наказателно разследване на срутването на моста...

Инфлацията през март спадна до 3% на годишна база

Инфлацията през месец март е 0,2%. На годишна база...

2 май ще бъде неучебен ден и във Варна и Бургас

Кметът на Варна обяви 2 май за неучебен ден...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img