Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Уволненият шеф на Кинтекс: Привличаме ресурс и интереси

Уважавам правото на всеки министър да избира екипа си и хората, с които иска да работи. Категорично се противопоставям обаче на опита да бъда дискредитиран и да бъдат внушени несъществуващи причини за моето освобождаване. Това се посочва в позиция до медиите изпратена от изпълнителния директор на държавното оръжейно предприятие „Кинтекс“ Александър Михайлов.

Припомняме, че днес от пресцентъра на МИ бе съобщено, че Корнелия Нинова е подписала заповед за освобождаване на Михайлов от поста изпълнителен директор.

В позицията си Михайлов обяснява, че веднага след встъпването в длъжност на новия министър й е предоставен доклад за актуалното състояние на дружеството.

Той припомня, че е дългогодишен служител на „Кинтекст“ ЕАД, като е заемал редица позиции преди да бъде назначен за изпълнителен директор през 2017 г. Освободен е без мотиви в края на 2018 г и възстановен на позицията от служебното правителство. Тогава е заварил неизгодни договори и разходване на средства със съмнителна ефективност.

По думите на Михайлов, ако е имало каквито и да е съмнения към него при проверката на службите е било невъзможно да получи достъп до класифицирана информация, какъвто е задължителен за заемането на подобен пост.

Само месец след повторното му назначаване за изпълнителен директор е подписан договор за над 9 млн. лв. за индийския пазар. След няколко месеца преговори се стига до постигането на нов договор – за над 40 млн. евро, който е от последните дни.

Кинтекс“ започна да привлича все по-голям финансов ресурс, но явно всичко това привлича внимание и увеличи апетитите за неговото управление“, подчертава Александър Михайлов.

Само за 8 месеца под негово управление е успял да постигне печалба от над 29 млн. лв. – абсолютен рекорд за последните 10 години за „Кинтекс“.

Той напълно отрича тиражираното по медии със съмнителен произход, че е в конфликт на интереси. На негово име преди годни е била регистрирана фирма, която никога не е реализирала дейност и която е надлежно декларирана във всичките му декларации пред КПКОНПИ, в това число и в докладите му до министъра.

Също така отрича и тиражираното по медии, че от договор със сръбска компания от 2017 – 2018 г. „Кинтекст“ е бил на загуба. Истината е, че от договора е генерирана допълнителна печалба за над 1 млн. евро.

Призовавам да се публикува докладът, за да се запознае обществеността с него. В противен случай се хвърля само медийна димка – съобщава се, че той е даден на прокуратурата, а когато окончателните резултати излязат, те вече няма да са интересни за никого„, посочва още Александър Михайлов.

Вече бившият изпълнителен директор посочва, че за последните три месеца е написал четири последователни доклада до министъра на икономиката и индустрията и въпреки изричната си молба за среща, такава не е била проведена.

Михайлов счита, че именно икономическите интереси са причини за неговото освобождаване и посочва, че това дори е било обяснено в предоставените документи до принципала в лицето на Министерството на икономиката и индустрията.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Северна Корея няма интерес към среща на върха с Япония

Северна Корея заяви във вторник, че провеждането на среща...

Киев иска от НАТО повече ПВО след руските атаки по енергийната инфраструктура

Киев призова западните си съюзници в Алианса да доставят...

Надзорниците на Meta призоваха за падане на забраната на думата „Шахед“

Надзорният съвет във вторник призова компанията да прекрати пълната си...

Георги Свиленски: ГЕРБ и ПП-ДБ загубиха 9 месеца на България

Загубихме 9 месеца. ГЕРБ най-накрая хвърлиха кърпата. Стана ясно,...

Болсонару е прекарал 2 нощи в унгарското посолство

Крайнодесният бивш президент на Бразилия Жаир Болсонару е останал...

Кремъл: Преговори за Украйна без Русия ще се провалят

Всяка световна мирна среща на върха за Украйна, която...

Китай предупреди Филипините: Отношенията ни са на кръстопът

Китай предупреди Филипините да внимават и да търсят диалог,...

Млад мъж е загинал на Околовръстното в София

Млад мъж е загинал на Околовръстното в София, предаде...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img