Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Уволненият шеф на „Автомагистрали“ отказва да напусне поста си

Нямаме никакво намерение да напуснем постовете си в управителния съвет на „Автомагистрали“ ЕАД. Това заяви пред „24 часа“ изпълнителният директор на държавното дружество инж. Стоян Беличев.

Той бе категоричен, че и тримата членове ще обжалват опита за уволнение, направен от служебния регионален министър.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че министър Виолета Комитова е издала заповед за смяна на ръководстото на „Автомагистрали“ ЕАД.

Инж. Беличев обясни, че в момента е в болничен, от който му остава още една седмица.

По негови думи привечер вчера той и другите двама членове на УС на дружеството били извикани в регионалното министерство.

Аз мислех, че ще ни уведомят, че обявяват конкурс за местата ни, което трябваше да се случи отдавна, ако се спазва Законът за публичните предприятия. Но ръководството на ведомството ни уведоми, че ни освобождава„, заяви Беличев и допълни, че откакто е влязъл в сила законът и откакто има правилник за прилагането му няма основание за това.

В нашите актуални към момента договори за управление пише, че мандатите ни текат до обявяването на конкурс. Такива конкурси минаха в почти всички останали големи държавни фирми, не знам защо при нас се бавеше„, коментира той.

По негови думи не е имало и предаване на документация, нито среща с тримата, за които по-рано днес МРРБ съобщи, че назначава на постовете.

Беличев подчерта, че заповедта за назначаването им така и няма да влезе в сила, дори да бъде изпратена в Търговския регистър, тъй като няма правно основание за промените.

„Ние изпълняваме много договори, по които текат срокове, не може така да изоставим работата си, става въпрос за много пари„, посочи той.

Припомняме и че на 2 юни Сметната палата публикува доклада по одита на дружеството „Автомагистрали“, който й бе възложен от депутатите от 44-то Народното събрание. В доклада се констатират сериозни нарушения и заобикаляне на закона за обществените поръчки чрез директно възлагане от страна на държавата на фирма, която не разполага с капацитета да извърши дейностите по поръчките. Автомагстрали“ е превъзлагала на други партньори тези проекти. Едновременно с това от МРРБ излязоха преди два дни с информация, че на дружества са давани аванси по проекти, за които дори не е имало изготвен технически проект и като пример дадоха свлачищата.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

Главчев няма друг кандидат за външен министър и не прави кастинги

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за служебен министър на...

Четири жертви след рекордните валежи в Дубай

Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените...

Съдът на ЕС не разбра жалбите на магистратите за закриването на спецсъда

Съдът на Европейския съюз (СЕС) отхвърли жалбата срещу закриването на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ИТН: Борисов и ДПС контролират служебния кабинет

Служебното правителство е изцяло на ГЕРБ и някъде там...

Двама са арестувани за стрелбата с въздушно оръжие в квартал „Люлин“ в София

Двама души са задържани за стрелбата с въздушно оръжие...

Украйна удари летище в Крим на руските окупатори

През изминалата нощ в окупирания Крим се чуха експлозии....

Подобряват условията на живот и лечение на психично болните

Депутатите приеха на първо четене на Законопроект за изменение...

Италия призова Иран да „проявява здържаност“ в Близкия изток

Италианският външен министър Антонио Таяни в петък призова Иран да...

Само 9% от младите американци вярват, че САЩ „се движат в правилната посока“

Ново проучване в четвъртък установи, че само девет процента...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img