Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Уволнената шефка на „Автомагистрали“ вижда връщане на задкулисието през задния вход

Снимка: архив БГНЕС

Задкулисието се връща през задния вход. Това заяви пред bTV уволнената вчера директорка на „Автомагистрали“ Десислава Христова.

Смятам, че задкулисието в нашата част, парцелирането на властта и разделянето й на четири части влече до една групова безотговорност всеки да си копае в своята градина и не смятам, че по този начин нещата ще оцелеят дълго, подчерта тя.

По нейни думи фирмата „ДЛВ“ има 10 обекта по „ин хаус“. В следващия момент за председател на УС на АПИ бил назначен човек, свързан с тази фирма.

Аз говоря с Гроздан Караджов за проблеми с тази фирма и не само, въобще с обектите, в следващия момент ми се забраняват медии, започва да се говори за индексация, което категорично не стоеше, и мен ме отстраняват, без въобще да ме видят даже и да ме погледнат в очите. Не виждате ли къде е задкулисието?“, запита риторично Христова.

Тя бе категорична, че няма представа кой кой е и никога не е имала нещо общо с фирми, със задкулисие, с касички и с пари.

По делата ми – това, което наистина направила съм, трябва да се съди, а не по доносите на този или на онзи, настоя Христова.

Припомняме, че Десислава Христова бе назначена по време на служебното правителство на мястото на Стоян Беличев. Първоначално тя стана член на борда на директорите, но по-късно спечели конкурс и получи позицията на шеф на съвета на директорите. Стана известна и с изказванията си пред депутатите от 46-то Народно събрание, когато се решаваше съдбата на парите, които има нужда дружеството. Държавното дружества влезе в полезрението на министър Гроздан Караджов още в началото на мандата му. Той го обвини, че е действало като пощенска кутия, която да превъзлага на подизпълнители, при изграждането на АМ „Хемус“, като е използвана вратичка в закона за ин хаус възлагането. Разкритията на Гроздан Караджов не са изненада, след като и МРРБ под управлението на служебния министър Виолета Комитова направиха редица такива.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия защитава петролните си съоръжения с мрежи против дронове

Предвижда се и инсталиране на ракетни комплекси

МОН предлага 2 май да е неучебен ден в цялата страна

Министерството на образованието и науката (МОН) предлага 2 май...

Сирия: Израелски ракети са ударили обекти на ПВО

Сирия съобщи в петък, че израелски ракети са ударили...

ИТН: Борисов и ДПС контролират служебния кабинет

Служебното правителство е изцяло на ГЕРБ и някъде там...

Иран омаловажи израелските удари, не планира отмъщение

Техеран говори за вътрешна атака от "инфилтратори"

Главчев няма план „Б“ за Външно

След като Даниел Митов се отказа

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Опозицията в Молдова бойкотира референдума за ЕС

Лидерът на лявата опозиция в Молдова Игор Додон призова...

Италия призова Иран да „проявява здържаност“ в Близкия изток

Италианският външен министър Антонио Таяни в петък призова Иран да...

Изтребители на САЩ и Обединеното кралство прехващат иранските дронове над Сирия и Йордания (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Изтребители на САЩ и Обединеното кралство в момента прехващат...

И вторият обвиняем с Петя Банкова влезе в спешното (ОБНОВЕНА)

Задържаният за контрабанда Стефан Димитров е откаран от следствения...

Мъж, обвинен в убийство във Великобритания, искал да убие още хора

Мароканец, обвинен в убийство на пенсионер "в името на...

Радан Кънев: Бизнесът иска край на политическия рекет

Бизнесът иска край на политическия рекет, а през последните...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img