Управляващите постигнаха консенсус по антикризисните мерки

News24sofia.eu
Прочитания 5121
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Постигнат е консенсус по по-голямата част от обсъжданите антикризисни и антиинфлационни мерки. Това стана ясно от изявленията на участниците в експертния коалиционен съвет, който заседава в този час в Министерството на финансите, съобщава БНР.

Изчистват се последни детайли по мерките за подпомагане на бизнеса и гражданите.

Относно очакваното поскъпване на природния газ за месец май Ивайло Мирчев от „Демократична България“ посочи, че това е очаквано заради спирането на доставките от „Газпром“. Той обаче поясни, че средногодишната цена ще бъде под тази на синьото гориво от Русия, което страна ни получаваше, преди да бъдат спрени доствките.

Преди началото на коалиционната среща Мирчев обяви, че пакетът от антикризисни мерки е на стойност 2 милиарда лева.

По негови думи по повечето предложения има консенсус коалицията, като пакетът включва 13 мерки.

Депутатът отбеляза, че въпросните 2 млрд. лева вече ги има в бюджета. „При всички положения няма почти никакви противоречия по самите мерки. Нищо не е отпадало от предложенията, единствено необлагаемият минимум“, обясни Мирчев.

От своя страна Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“ изрази надежда тази вечер управляващите да се обединят около конкретика, която да ефектира максимален брой хора.

Каквото е възможно – всички пари, които може да се отделят, ще стигнат до българските граждани, подчерта той.

Депутатът от „Има такъв народ“ Кирил Симеонов също заяви, че има обединение между партньорите. Той очаква добри новини след днешния експертен съвет, както и бързо придвижване на мерките към хората и бизнеса. Ще се изглаждат последни финални щрихи.

Той увери, че за пенсионерите със сигурност ще има добавка от 60 лв., която ще бъде преформулирана като „антиинфлационна добавка“.

Обсъждан е и въпросът за 50 лв. на дете, но трябва да се уточни дали единият родител да е работещ.

Неща трябва да се изгладят, нищо не е финално, но наистина желанието е да се свърши работа, изтъкна Симеонов.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Украйна: Войната приключва до края на годината и си връщаме териториите от Русия

Войната в Украйна ще приключи преди края на годината и всички територии, временно окупирани от Русия, ще бъдат върнати под украински контрол. Това заяви началникът на украинското министерство на отбраната Кирило Буданов. Това направи изявлението в интервю за Sky News. „Повратният момент ще настъпи през втората половина на август. Повечето

Read More »