Управленската програма на проектокабинета „Василев“ излиза днес

Views 27610
0 0
Снимка; архив БГНЕС

Финализирана е законодателната управленска програма на проектокабинета на „Василев“, като ще бъде обявена публично в днешния ден.

Това обяви в началото на редовното правителствено заседание на Министерски съвет премиерът Кирил Петков.

Тя съдържа над 40 законопроекта, които трябва да бъдат приети в следващите 6 месеца, но реално голяма част от тях трябва да бъдат приети в следващите 4 месеца, ако искаме България да продължи в темпа, в който в момента сме застанали, и милиардите евро за усвояване, които трябва да влязат в българската икономика, реално да се усвоят„, влезе в конкретика той.

Министър-председателят отново отправи апел към народните представители извън управляващата коалиция да подкрепят усилията на ПП и партньорите им за съставяне на нов кабинет в рамките на текущия парламент.

Ето защо е толкова важно решението в следващите няколко дни на всеки един депутат, който да реши дали да закрие този парламент и да направи невъзможно тази програма да се реализира, или ще поеме държавното отговорно отношение и ще застане зад развитието на България.“

Петков обяви още и за подписването на меморандум за начало на инвестиция в размер на 84 милиона лева за производство на 3D ендоскопи, като заслугата за това била на министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

ПП иска Борисов в парламента да говори за парите по Плана за развитие

„Продължаваме промяната“ поиска лидера на Бойко Борисов и бившият вицепремиер Томислав Дончев, който отговаряше за средствата по Плана за възстановяване и развитие, да бъдат извикани в парламента, за да обяснят дали ще саботират гласуването и приемането на парите „с новото си мнозинство“. Това стана ясно от декларация на ПГ, изчетена […]