Уличиха бившия министър на икономиката Даниела Везиева в плагиатство

Views 1252
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Бившият служебен министър на икономиката и настоящ член на борда на директорите на БДЖ Даниела Везиева, е плагиатствала при създаването на дисертацията си, съобщава БНР. Това бе потвърдено от четирима арбитри, а днес беше публикуван официалният доклад от Комисията по академична етика при министъра на образованието.

Проверката срещу Везиева бе извършена след подаден сигнал в края на миналата година. В него се твърди, че в разработката си за придобиване на научна степен „доктор“ бившата служебна министърка на икономиката е използвала чужди материали. Тогава Везиева отхвърли твърденията и ги определи като политическа атака.

След направен обстоен анализ на работата на Везиева четиримата арбитри установили значително по обем плагиатство. При обем от 180 страници, дисертационният труд съдържа преписани от други автори и източници 171 страници (95%).

Везиева е получила право на отговор, в което е атакувала процедурата, по която е проверявана. Така Комисията по академична етика е приела, че доводите на Везиева са неоснователни.

До разработката на Даниела Везиева се стигна след комплексна проверка на друг доказан плагиат – Венелин Кръстев Терзиев, който в момента е изпълнителен директор на „Реставрация“ ЕАД към Министерството на културата, но е бил научен ръководител на дисертацията на Везиева.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Дефиницията "енергийна бедност" трудна, колкото електронизация на трудовите книжки

Увлечението на пенсиите от 1 юли няма да промени кръга на лицата, които получават помощи за отопление. Това стана ясно от думите на социалния министър Георги Гьоков по време на парламентарния контрол. 300 000 души ще получат помощи през отоплителния сезон. В момента работна група в Министерство на енергетиката работи […]