Украйна: Русия продължава ракетните атаки в 4 области (ВИДЕО)

News24sofia.eu
Views 3300
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Руските войски продължават да обстрелват с ракети гражданска инфраструктура в населените места в Донецка, Одеска, Луганска и Харковска области.

Това се посочва в оперативната информация относно руската инвазия във фейсбук страницата на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, предаде Укринформ.

Руските войски продължават целенасоченото унищожаване на цивилната инфраструктура в Украйна, като извършват ракетни и бомбени атаки и обстрелват населени места в областите Донецк, Одеса, Луганск и Харков„, се казва в доклада.

Припомняме, че днес по-рано беше съобщено, че руските войски напускат покрайнините на Харков и се придвижват към руско-украинската граница.

Информацията потвърждава за BBC кметът Игор Терехов.

По негова информация руските военни са успели да окупират малка част от града само веднъж и не са останали там за дълго. Градът дълго време е бил обстрелван обаче, тъй като руските войски са били много близо.

Според него градът не е бил обстрелван от пет дни. Имало е само един опит на руснаците да изстрелят ракета към летището в Харков, но тя е била свалена от украинските сили за противовъздушна отбрана.

Сега в Харков е спокойно и хората постепенно се завръщат в града. Всички жители са снабдени с вода, газ и електричество„, информира още Терехов. За съжаление обаче много жилищни сгради са разрушени или повредени и предстои огромна реконструкция.

В събота сутринта съобщения за изтеглянето на руските войски от Харков дойдоха и от други източници.

Към обяд украинските агенции съобщиха, че силите им са започнали контранстъпление в направлението Изюм.

Според Генералния щаб на ВСУ, Русия съсредоточава усилията си върху задържането на завзетите линии и маршрути за снабдяване. Основната цел на руските войски е да установят пълен контрол върху територията на Донецка, Луганска и Херсонска област и да осигурят стабилността на сухопътния коридор към временно окупирания Крим, се казва в сутрешния доклад на Генералния щаб.

@news24sofia_tv #НиколайДенков: Няма да има промени в #матурите – ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИК-ТОК ЗА ОЩЕ #НОВИНИ #News24sofia ♬ original sound – News24sofia.eu

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

ЖИВИ ДА ГИ ОПЛАЧЕШ: Джобът на депутатите олеква с една минимална заплата, манджата им с 50% по-скъпа

Манджата им с 50% по-скъпа. С над 30 на сто са скочили цените на пшеницата и слънчогледа у нас