Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Украйна и Русия сядат да говорят близо до р. Припят?

Договорена е среща между украинска и руска делегация без предварителни условия близо до река Припят на украинско-беларуската граница. Това съобщава агенция УНИАН и цитира думи на президента Володимир Зеленски, който е провел разговор с Александър Лукашенко.

Договорихме се, че украинската делегация ще се срещне с руската без предварителни условия на украинско-беларуската граница, близо до река Припят„, цитира агенцията думи на украинския държавен глава.

Според него Александър Лукашенко е поел ангажимент да гарантира, че всички самолети, хеликоптери и ракети, разположени на територията на Беларус, ще останат на земята по време на придвижването, преговорите и завръщането на украинската делегация.

Руски медии също съобщиха за постигнатата договореност. Преди това от Москва съобщиха, че руска делегация е в Гомел и ще очаква там украинците. Самите украинци обаче отрекаха да имат такива намерения.

По-рано Центърът за отбранителни стратегии съобщи за голяма вероятност правителството на Република Беларус (РБ) в близките часове да вземе решение за участието на въоръжените сили във войната, водена от Руската федерация срещу Украйна. Това означава, че всички сили и средства на въоръжените сили на Беларус ще бъдат задействани срещу Украйна.

Ситуацията в новините е противоречива: от една страна, руска и украинска делегации заявяват, че преговарят за преговори в Беларус. Новината се разпространява на фона на обявеното от Русия поставяне на силите за възпиране, включващи ядрения арсенал, в специален режим на бойно дежурство.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Калин Стоянов още се надява на Шенген по суша до края на 2024 г.

Засилват външните граници със служители на Фронтекс

Русия вижда и с просто око неблагоприятната позиция на Украйна на фронта

Никоя нова американска военна помощ за Украйна няма да...

Иран заплаши да преразгледа ядрената си доктрина

Иран може да преразгледа своята "ядрена доктрина" на фона...

Димитър Радев: Влизане в Eврозоната по-късно през 2025 г. e по-вероятен сценарий

Присъединяването на България към Еврозоната по-късно през 2025 г....

Андреа: Пием лекарства заради детски травми

Певицата Андреа зададе в социалните мрежи въпроса: „Какво се...

Транспортното министерство договаря пряко купуването на 35 влака по ПВУ

Защото подадените оферти не отговарят на изискванията

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ако не се лекува своевременно, мезентериалната венозна тромбоза може да доведе до фатален изход

Мезентериалната венозна тромбоза е рядко, но животозастрашаващо състояние. Мезентериална...

Синът на Деси Цонева показва средни пръсти

Синът на чернокосата тв кулинарка Деси Цонева показва средни...

Израел започна да сваля иранските дронове (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Израелските военни са започнали да прихващат ирански безпилотни летателни...

Росен Плевнелиев: Грешка ще е Радев да направи партия

Плащаме милиарди от джоба си заради политическата нестабилност. Това...

Русия прати военни инструктори да обучават армията на Нигер

Военни инструктори и персонал от руското министерство на отбраната...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img