Удариха база на шиитски милиции в Ирак

Подозират Израел за нападението

Прочитания 1496
0 0

База на шиитските милиции в граничния с Ирак град Бу Кемал в Източна Сирия беше атакувана от безпилотни летателни апарати (дронове) в събота. Както съобщи телевизия „Ал Арабия“, няколко ракети са били изстреляни по наземни цели, след което е чут мощен взрив.

Според очевидци ударите са нанесени по складове с боеприпаси. Все още няма данни за загиналите и ранените. „Ал Арабия“ предполага, че атаката е била извършена от израелски дронове.

На 10 и 15 ноември шиитските лагери близо до Бу Кемал бяха нанесени на удари с дронове, убивайки общо седем шиитски бойци, воюващи на страната на сирийската армия.

На 8 ноември израелските военновъздушни сили атакуваха конвой с иранско оръжие, който се насочваше към шиитска база южно от сирийския град Хомс. Подробности за загубите в редиците на шиитските отряди не бяха дадени.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Опит за държавен преврат в Киргизстан

Организаторите на опита за завземане на властта в Киргизстан трябва да бъдат подведени под отговорност, каза в неделя Марат Иманкулов, секретар на Съвета за сигурност на републиката. „Мисля, че тези, които са използвали младите момчета, трябва да носят отговорност. Не мисля, че сами са се сетили за това. Мисля, че

Read More »