Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Ученици от 139-то поздравиха лекари и журналисти за работата им срещу COVID-19

Снимка: БГНЕС

Нашите ученици в часовете по изобразително изкуство решиха да поздравят журналистите и лекарите за тяхната работа, за справяне с тежката ситуация, затова че рискуваха живота си, за да показват всички неща в новините. Инициативата е на преподавателя по изобразително изкуство Мариела Петкова”, заяви пред БГНЕС директорът на столичното 139-то училище „Захарий Круша“ Румяна Дончева.

В своите картини децата основно изобразяват вълненията си от това, което чуват за COVID-19 – за заболяванията, за това че лекарите рискуват и се справят с тежката ситуация в България. Искат да изразят подкрепата си към хората, които се опитват да спасят положението и мечтаят да се върнат в училище. А на журналистите казват, че не са забравени, въпреки че много често ги забравят в новините. Затова решиха освен за медиците да направят рисунки и за журналистите“, разказа Дончева за емоциите на децата.

Първокласниците Румяна и Кристи Григорови, които са сестрички, са измислили стихотворение, което във видео послание са записали:

Кой не се бои пред COVID-19 да стои,

да ни покаже новината,

всеки ден и час в страната.

Болката и радостта да ни покаже,

за смелостта на лекарите да разкаже.

Нека заедно COVID-19 да преборим

и на журналиста път да сторим“ .

Снимка: БГНЕС

Попитана дали е било успешно онлайн обучението, директорът Румяна Дончева коментира, че то е сработило и, че учителите са се справили със ситуацията, но най-ощетени са децата, защото са затворени и нямат възможността да играят навън, да виждат съучениците си и да се чувстват свободни.

Тя добави още, че освен със седмокласниците, които трябва да се явят на Националното външно оценяване, до края на учебната година няма да се видят с други ученици.

Седмокласниците искаха да покажат роклите, които са изработили от хартия по време на концерта на училището, което тази година отбелязва 60-та си годишнина. Той беше насрочен за 13 май, но отпада, защото се събират над 1000 души в зала „България“. Ще направим филм за училището“, заяви Дончева.

Тя увери, че в момента се подготвят удостоверенията на малките ученици и няма да има забавяне в сроковете за тяхното връчване. Успоредно с това тече и класирането на бъдещите първокласници, което ще излезе на 1 юни.

Според нея новата учебна година ще стартира обичайно, но само ако се изпълняват апелите на държавата и сме дисциплинирани.

Надявам се да започнем 15-ти септември с по-различно отношение, с по-малко прегръдки, с повече дисциплина, спазване на хигиена и на всичко онова, което досега не беше спазвано толкова стриктно”, каза още директорът. /БГНЕС

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Първо в News24sofia.eu! Откриха амфетамини в КАТ-София

ИА News24sofia.eu потърси за коментар пресцентъра на МВР за официално потвърждение на новината, но засега коментар бе отказан

Димитър Главчев предупреди президента да не спъва решенията му (ВИДЕО)

Служебният премиер Димитър Главчев е готов на диалог, но...

Тайван пита САЩ как да използа новата военна помощ

Тайванската армия ще обсъди със Съединените щати как да...

Лондон чу ООН за бежанците, но праща нелегалните в Руанда

Британският министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли във вторник...

СИПРИ: Украйна с най-голямото увеличение в света на военните разходи спрямо БВП

През 2023 г. глобалните военни разходи, нарастващи за девета...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img