Тwitter загубил 80% от служителите си

Екип на News24sofia.eu

Уволнени или напуснали след идването на Мъск

Views 2628
0 0

Около 80% от служителите на американската компания Twitter, която притежава едноименната социална мрежа, са били уволнени или сами са напуснали след придобиването на компанията от Илън Мъск. Това съобщи CNBC в петък, като се позова на вътрешна информация.

Броят на служителите на компанията на пълен работен ден е намалял до около 1 300 души. По-специално, отделът, занимаващ се с препоръки относно политиката на компанията, дизайна и промените в продуктите, за да се гарантира безопасността на потребителите, сега има по-малко от 20 служители на пълен работен ден служители.

Според инженер, напуснал компанията, такава загуба на работници и съкращения на персонал може да затрудни поддържането на услугата. Под ръководството на Мъск, Twitter намали броя на служителите чрез масови съкращения, като други служители бяха принудени да напуснат след големи промени в политиката.

На 19 януари Business Insider съобщи, позовавайки се на източници, че съкращенията в Twitter набират скорост, въпреки уверенията в противното от собственика му. По тяхна информация десетки служители, отговарящи за рекламата, са били принудени да напуснат компанията преди две седмици.

Мъск планира да затвори много от международните офиси на Twitter и няколко подразделения в САЩ, което може да доведе до намаляване на персонала на компанията до 2000 души, което е рекорд за последните 10 години, посочва изданието.

Припомняме, че на 27 октомври миналата година Мъск сключи сделка за 44 милиарда долара за придобиване на Twitter. Веднага след закупуването на фирмата предприемачът уволнява редица членове на ръководството, а след време съкращава и персонала.

Преди Мъск да поеме Twitter, компанията е имала около 7500 служители на пълен работен ден, според Business Insider.

Според Мъск компанията е отчела спад в приходите след напускането на някои рекламодатели. Twitter пусна стотици артикули от централата си в Сан Франциско на онлайн търг, 

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Американците съветват Украйна да не бърза с нова офанзива

Ръководителите на САЩ съветват украинците да отложат нова голяма офанзива, докато всички оръжия от последния пакет не пристигнат и не бъдат усвоени в Украйна. Reuters се позовава на високопоставен американски служител направил изявлението под условие за анонимност. Според този служител американците искат украинските военни да усвоят правилно цялото оборудване и […]