Турция обявява 3-месечно извънредно положение в десет региона (ВИДЕО)

След опустошителото земетресение

Views 102842
0 0

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви 3-месечно извънредно положение в десетте югоизточни региона на страната, засегнати от опустошителното земетресение, съобщава специалният пратеник на Информационна агенция News24sofia.eu Мурат Бекмезджи от Турция.

Както вече ИА News24sofia.eu мощният трус удари страната в ранните сутрешни часове на 6 февруари и отне живота на над 5000 души както в Турция, така и в Сирия.

За дейностите по спешна помощ и подкрепа сме заделили ресурс от 100 милиарда лири на разположение на нашите институции на първо място„, заяви Ердоган. Той посочи, че броят на жертвите в страната възлиза на 3549, а други 22 168 души са ранени.

Изправени сме пред едно от най-големите бедствия не само в нашата история като република, но и в нашата география и в света„, подчерта турският лидер.

В момента нашите 53 317 служители по търсене и спасяване и помощен персонал работят в района на разрушенията. Броят им се увеличава с всеки изминал час с екипи от Турция и чужбина„, добави той.

По-рано Турция обяви и 7-дневен национален траур.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В NEWS24!

Контакти и информация за автора:

Мурат Бекмезджи специален пратеник на NEWS24sofia.eu в Турция

Мурат Бекмезджи е специалният пратеник (кореспондент) на Информационна агенция News24sofia.eu в Турция. Той е роден през 1998 година в град Измир, Турция. От 2001 година живее в Разград заедно с майка си и бащата си, които имат двойно гражданство както и самия той българско и турско. За себе си казва, че обича работата си като фотограф и оператор. През последните две години редовно снимка фотосесии както и сватби. Присъединява се към екипът на ИА News24sofia.eu през 2022 година като автор в онлайн изданието ни.
author
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

За да избегне удар с друг автомобил, водач се вряза в билборд във Варна

Лек автомобил се вряза в рекламен билборд във Варна, пише „24 часа“. Инцидентът е станал около 12:00 часа. За да избегне сблъсък с друг автомобил, шофьорката завила рязко към билборда. От удара съоръжението се пречупило и паднало върху колата. Наложило се екип на пожарна безопасност да извади пътниците от автомобила. […]