Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА АРЕСТИТЕ! Как оцапаха Кьовеши. 2-ма босове и една европрокурорка в конспирация. Киро и Рашков – просто маши. Новите мишени – Радев и Стефан Янев! (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=vv-bhtDc7nI&t=7s
Видео Информационна агенция „Нюз 24“ / News24sofi.eu

Зад фарса, в който се превърна арестът на бившия премиер и лидер на най-голямата опозиционна партия ГЕРБ – Бойко Борисов, пиара му Севдалина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов, стоят трима души, които не само успяха да лепнат чудовищно петно върху шефа на правителството Кирил Петков и вътрешния му министър Бойко Рашков, но и взривиха България и Европейския парламент. Защото накиснаха в безобразието и европейския главен прокурор Лаура Кьовеши! Те не просто са в дъното на организацията на панаира около тези арести, но и де факто управляват държавата в момента. Това са българският европрокурор Теодора Георгиева, забегналият бивш хазартен бос с 19 обвинения, едното от които за престъпление срещу държавата – Васил Божков, и единият от подсъдимите бизнесмени Бобокови – Пламен Бобоков. Истинският диригент на мракобесническите събития пък е вицепремиерът и финансов министър Асен Василев.

Това съобщава Агенция „Пик“ като, се ползва на свои фактори от правителствените кръгове и МВР.

Припомняме, че Информационна агенция News24sofia.eu писа и разкри, че сценарият за ареста на Борисов се подготвя отдавна по вече невротичното настояване на Кирил Петков, който дори го заяви открито в ефира на една от приближените си телевизии.

А той, заедно с говорителката си Лена Бориславова и Бойко Рашков, са оказали пряк натиск върху българските делегирани европрокурори да направят всичко възможно, за да осигурят основания за ареста на бившия премиер. И тъй като европрокурорите могат да разследват само злоупотреби с евросредства, да изровят такива, с които да атакуват най-вече Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев, президента Румен Радев и новата им мишена и политически опонент Стефан Янев.

Данни на ИА „Пик“ от няколко независими източника гласят, че Радев и Янев не съучастват в схемата, изпаднали са в тежък конфликт с премиера и Бойко Рашков и чакат реда си за саморазправа.

Конспирацията датира отпреди месец, а заговорниците решават да яхнат европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, за да придадат евротежест на безобразията си.

Кирил Петков в прав текст заяви, че работят плътно с Европейската прокуратура. В какво се изразява тази „работа“ обаче, се разкри по време на и веднага след арестите, извършени по късна доба на 17 март.

Два дни по-рано една от делегираните прокурорки, които преди това е работила в Специализирания съд – Елена Попова, провежда 4-5-часов онлайн разговор с Васил Божков, който се намира в Дубай и е издирван от българската прокуратура.

Канал за този разговор осигурява Бойко Рашков.

В деня на ареста самият Божков потвърждава, че е дал показания пред европрокурор в профила си във „Фейсбук“ и предрича ареста на Борисов.

Макар според официалните описи на постъпилите от ГД „Национална полиция“ в Софийска градска прокуратура четири тома с материали по досъдебно производство спрямо три политически лица да са посочени протоколи за разпити на свидетели, въпросният с Божков не може да бъде смятан за такъв, тъй като не е извършен по условията на НПК. Това заяви и самият Рашков на среднощния брифинг след освобождаването на Борисов, Арнаудова и Горанов.

За да бъде извършен според закона, този разпит трябва да се състои очи в очи и да носи собственоръчния подпис на разпитвания. В случая с Божков това няма как да се случи, тъй като разговорът е онлайн.

Въпреки това, в раздумката между делегираната европрокурорка и забегналия бивш хазартен бос не са изложени никакви доказателства или поне насока за злоупотреба с еврофондове, съобщиха пред „Пик“ запознати със съдържанието им. Точно тук сценарият на заговорниците за среднощните арести се пропуква.

Тогава те прибягват към идеята да се възползват от посещението на Лаура Кьовеши у нас и срещите й с Кирил Петков, Бойко Рашков, правосъдната Надежда Йорданова и Иван Гешев, за да постигнат индиректното внушение пред обществото, че арестите се извършват с благословията на Европейската прокуратура.

Пренаписвайки хода на сценария, българската европрокурорка Теодора Георгиева в присъствието на нейният заместник Димитър Беличев, който се занимава пряко с организацията на посещението на Кьовеши в България, поема ангажимент пред Петков и Рашков, че европрокуратурата ще застане безусловно зад ареста на Борисов и ще се постарае да осигури престоя му зад решетките за повече от 24 часа, колкото трае т.н. полицейско задържане. За целта обаче е нужно т.н. „прокурорско задържане“, което трябва да бъде потвърдено от съдия.

Освен това Георгиева убеждава Петков и Божков, че ще успее да осигури подкрепата на другите европрокурори, които не са наясно с българското законодателство и тя ще смогне да защити тезата си пред тях, както я защитава и пред премиера и вътрешния министър.

Твърдо убедени в успеха на заверата си от Теодора Георгиева, след арестите на Борисов, Арнаудова и Горанов в 21.12 часа на 17 март от МВР разпространяват съобщение, че „в ход е мащабна операция във връзка с 120 случая на Европейската прокуратура в България“. По-късно съобщението е изтрито от сайта на вътрешното ведомство.

Според българския закон обвиненията за извършени престъпления срещу лица в качеството им на премиери, министри, шефове на агенции и други високи държавни постове обаче трябва да са обект на Специализираните съд и прокуратура.

Теодора Георгиева се нагърбва пред Петков и Рашков да осигури прокурорското 72-часово задържане на Борисов, Арнаудова и Горанов, ако поне някой от пробитите от заверата съдии в Специализирания съд се окаже дежурен от петък вечерта до понеделник сутринта. Списъкът на тези дежурни се прави от председателя на Специализирания съд и се оповестява още в петък през деня. А дежурствата им започват от 17.00 в петък и продължават по 24 часа.

Именно това е причината арестите на Борисов, Арнаудова и Горанов да бъдат извършени по късна доба – след 20.00 часа. Така срокът на полицейското задържане изтича, след като започват дежурствата в Специализирания съд, а завераджиите се надяват там да попадне техен човек.

Списъкът на дежурните съдии в спецсъда обаче се появява едва по обед. И сред тях няма нито един, който да свърши работа на заговорниците.

Именно това пък е причината в крайна сметка МВР да се откаже да внася документите в Специализирания съд, което само по себе си е нарушение на закона. И ги изпраща в Софийска градска прокуратура едва в 14.30 часа, както стана ясно и от телефонните разговори на ПИК с говорителката Десислава Петрова в деня след ареста на Борисов, Арнаудова и Горанов на 17 март късно вечерта и през нощта. Пак в ранния следобед на 18 март става ясно, че МВР не иска удължаване на срока за задържане на тримата.

Прокуратурата се запознава с материалите до късно вечерта на 18 март, когато изтича и 24-часовия арест на тримата задържани и те са освободени. И излиза със становище, че „няма основание за повдигане на обвинения срещу тях“.

Фиаското на зрелищните среднощни акции на Петков и Бойко Рашков разгневяват до такава степен заговорниците, че те дават също среднощна пресконференция, на която ругаят прокуратурата и я обвиняват във всички смъртни зависимости на този свят, явно съдейки по себе си. В характерния си стил постоянно да развява някакви листове пред медиите Бойко Рашков обвинява СГП, че лъже, че няма изпратени постановления за привличане на обвиняеми лица, пък били и те без подпис, входящ номер и прочие, защото били копия.

В отговор прокуратурата разпространи описа на постъпилите в СГП документи от полицията, в който такива постановления наистина няма. Вече е ясно защо – в бързината и пред лицето на краха си в спецсъда заговорниците явно са пропуснали да го направят. А Бойко Рашков с пяна на уста заявява, че ще стори това в понеделник.

Оттук-нататък започват и поясненията на събитията, които не се разиграват пред очите на медиите и българските граждани, за които ПИК успя да събере автентична информация.

Самите арести на Борисов, Арнаудова и Горанов са извършени, след като Кьовеши е напуснала България и е в самолета. Тя научава за тях след кацането си не само от своите хора в европрокуратурата, но и от други високопоставени фактори в Европейския съюз, които недоумяват какво се случва в България и дали то става с нейното одобрение и са оторизирани от нея, особено като се има предвид, че арестите са въз основа на твърдения на лице, което е начело на т.н. Списък „Магнитски“.

Още повече, че в момента ЕС работи върху приемането на съответните правила, по които се определят лицата в този списък и санкциите за тях и в ЕС.

Така Лаура Кьовеши разбира, че е въвлечена в мръсната политическа игра в България не само за дискредитирането на бившия български премиер, но и за създаване на повод за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев, за чиито пост отдавна се готви именно Теодора Георгиева, както ПИК многократно съобщава.

По непотвърдени данни острата реакция от страна на Европейската прокуратура срещу злоупотребата на заговорниците у нас е причината съобщението на МВР, че „в ход е мащабна операция във връзка с 120 случая на Европейската прокуратура в България“ да бъде изтрито от сайта на ведомството.

Но България се озовава в центъра на грандиозен европейски скандал, в който благодарение на българския европрокурор Теодора Георгиева и българския европрокурор Елена Попова се дискредитира Европейската прокуратура като намесена в политическа разправа в опоненти на властта – нещо, от което Кьовеши се пази като от огън и многократно е заявявала, че няма да го допусне. А в случая то е насочено не само бившия премиер, но и срещу действащия главен прокурор с цел неговото отстраняване от поста в полза на българския европрокурор. Развръзката тепърва предстои.

Особено като се има предвид, че Теодора Георгиева е съпруга на днешния зам.-министър на външните работи Васил Георгиев, който бе депутат в двата провалени парламента през 2021 г. от листата на партията на Слави Трифонов ИТН в Русе.

Русе е Меката на братята Атанас и Пламен Бобокови, разследвани за незаконно депортиране на отпадъци. Преди дни основният свидетел по това дело Васил Богданов, дългогодишен директор на фирмата им „Монбат Рисайлинг“, бе намерен мъртъв в завод в Костенец. Пламен Бобоков бе уличен, че лобира за назначаването на посланици през президентския съветник Пламен Узунов, разследван за търговия с влияние.

Атанас и Пламен Бобокови държат под пълен контрол политическото представителство на крайдунавския град. Както прокуратурата разкри, Пламен Бобоков директно кадрува назначаването на посланици в определени държави, заради което президентският съветник Пламен Узунов е разследван за търговия с влияние. Сега Бобокови имат и свой зам.-министър във външно в лицето на Васил Георгиев.

Като клиенти на прокуратурата те, както и издирваният от нея Васил Божков, са крайно заинтересовани не само от разправата с Бойко Борисов, но и от отстраняването на главния прокурор Иван Гешев. А нескопосаната акция по арестите на Борисов, Арнаудова и Горанов недвусмислено разкри, че Петков и Рашков са просто кукли на конци при подсъдимите олигарси Бобокови и Божков, под чиято диктовка се управлява държавата с днешна дата.

Едните – Бобокови, арестувани за депортирането на отпадъци.

Другият – Божков, оглавил Списъка „Магнитски“ за България, с който САЩ блокира финансово и икономически заради корупция.

А в крайна сметка и двамата, заедно с Кирил Петков и Бойко Рашков, тежко подведени и излъгани от българския европрокурор Теодора Георгиева заради болните й амбиции да стане главен прокурор на България и най-вероятно да се опита да реализира поетите ангажименти към Бобокови, а покрай тях – и желанията на Божков за разправа с прокуратурата и бившия премиер Бойко Борисов.

/източник: www.pik.bg

https://www.youtube.com/watch?v=OoURaeOEf64
Видео Информационна агенция „Нюз 24“ / News24sofi.eu
Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu
spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тежка катастрофа в София между кола и два мотора

Тежка катастрофа между кола и два мотора е станала в София...

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на...

САЩ предупредили писмено руските служби за опасността от атентат

Белият дом отхвърли като "глупости" обвинението на Русия за...

307 проекта са подадени на втори етап по проекта за саниране на жилищни сгради

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни...

Томислав Дончев призова за баланс и партньорство с ПП-ДБ след предсрочните избори

Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви...

Франция с крачка по-близо до забраната на дискриминация въз основа на прическа или цвят на косата

Долната камара на парламента на Франция одобри в четвъртък законопроект...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Франция обяви най-високо ниво на сигурност

Мерки след нападението в Москва

Мария Габриел официално оттегли кандидатурата си за премиер (ДОКУМЕНТ)

Документът е внесен в деловодството на парламента тази сутрин в 9:09 часа

Ким Чен-ун привежда танковете в бойна готовност

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун инспектира танкова част и призова...

Работещите на летище София обявиха готовност за протест

Работещите на Летище София обявиха протестна готовност, съобщава БНР. Общото...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img