Реклама

https://www.gerb.bg/bg

РАЗКРИТИЕ НА News24sofia.eu! Цветанов си пазарувал луксозни мебели и скъпи почивки с откраднати от ГЕРБ пари

Чисто новият апартамент на Цветан Цветанов в луксозната сграда на Пламен и Весела Мирянови разполага не само с асансьор в хола, но и е обзаведен за стотици хиляди лева. За това разказват пред Информационна агенция News24sofia.eu близки на бившия втори в ГЕРБ, които били сред малцината поканени да видят с очите си интериорa на огромното жилище.

Самият Цветанов развеждал гостите из дома, заради който беше изгонен от партията със скандал, обяснявайки колко струва всеки стол, маса или статуетка.

Оказва се, че само трапезарията в 300-те квадрата лукс, е обзаведена за над 100 000 лева. Масивната маса по поръчка била заобиколена от 12 облицовани в коприна столове – като всеки стол имал цена 6 000 лева, научи още News24sofia.eu.

Завесите и дори кърпите в банята били изработени според капризите на новия политик, който имал точно определени изисквания. Цветанов се хвалел, че е обзавел огромния си апартамент по последна мода, казвайки, че за него сумата е без значение.

Година и половина по-късно Цветан Цветанов все още не е отговорил на въпросите за произхода на средствата, с които си позволява повече от охолен живот. Освен луксозния апартамент, упорито се твърди, че бившият втори в ГЕРБ има имот и в гръцки курорт, който отново е в близост до кумицата му Ваня Колева. Освен това той издържа години наред най-голямата си дъщеря, която учи в чужбина, има няколко автомобила и в момента плаща големи заплати на хората, които работят върху така наречения му политически проект. На последните президентски избори Цветанов се появи в избирателната секция, в която гласува, с чисто нов Мини Купър от луксозната серия „Кънтримен”.

По-късно заявява пред приятели, че автомобилът е подарък за жена му и разполага с всички екстри. Цената на този модел варира от 50 до 80 000 лева в зависимост от желанията на клиента.

Откъде идват тези средства?

Загадката започва да се разплита и отговорите идват от структурите на ГЕРБ в страната, които досега не са говорили за злоупотребите на Цветанов, защото ги е заплашвал с уволнения и репресии.

Години наред господин Цветанов ни караше да плащаме за провеждането на предизборните кампании по места със собствени средства, оплакват се областни ръководители на ГЕРБ пред репортер на News24sofia.eu.

По думите им, той обяснявал, че това е разпореждане на ръководството и нямало да получат пари от партийната субсидия.

Разбира се, това е ставало без знанието на председателя на партията Бойко Борисов.

Къде са отивали парите от субсидията на партията, за които Цветанов е носил отговорност, но така и не са стигали до структурите? В джоба на Цветан Цветанов – категорични са хора от партията.

Докарвал си е добра комисионна и от провеждането на грандиозните партийни събития, за което имал договорка с фирмата – изпълнител. Разходите се завишавали многократно, за да има определен процент за Цветанов и неговите “бизнес” партньори в тази фирма, за които има слухове, че управляват няколко новинарски сайта заедно и до днес. Могат да си го позволят, благодарение на дългогодишните кражби от партията на Борисов.

Според партийците в страната още преди няколко години започнало да има разминаване в парите, които получават от ГЕРБ за издръжка на партийни офиси, заплати на служители и агитационни материали – те били бавени или изобщо не пристигали, а обяснение нямало. Именно затова Цветанов държал еднолично да води комуникация с всички партийни структури и не допускал никой друг да има контакт с тях – за да не излязат наяве злоупотребите му, за които днес разказват хората. Според тях тези твърдения могат да бъдат лесно проверени, ако се сравнят отчетите на отпусканите средства и на тези, които реално са били получавани от структурите на ГЕРБ. Сумирани през годините става дума за стотици хиляди лева липси, сезират местните партийци ръководството.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

Главчев няма друг кандидат за външен министър и не прави кастинги

Нямам намерение да предлагам нов кандидат за служебен министър на...

Четири жертви след рекордните валежи в Дубай

Смъртните случаи от проливни дъждове по-рано тази седмица в Обединените...

Съдът на ЕС не разбра жалбите на магистратите за закриването на спецсъда

Съдът на Европейския съюз (СЕС) отхвърли жалбата срещу закриването на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Обвиняват в тероризъм 16-годишния нападател от Сидни

16-годишното момче, арестувано за атака с нож срещу популярен...

Google уволни 28 служители заради протести срещу договор на компанията с Израел

В отговор на седящи демонстрации против договор с Израел на стойност...

Изтребители на САЩ и Обединеното кралство прехващат иранските дронове над Сирия и Йордания (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Изтребители на САЩ и Обединеното кралство в момента прехващат...

„Възраждане“ искат доклада за Боташ в зала до 25 април (ВИДЕО)

"Възраждане" внася сигнал в прокуратурата, ДАНС, КЕВР, МЕ, МВР...

Опозицията в Молдова бойкотира референдума за ЕС

Лидерът на лявата опозиция в Молдова Игор Додон призова...

Водата в руската Курганска област достига опасни нива

Нивото на водата в река Тобол в руския Курган се...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img