Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Цветан Цветанов прогнозира 500 000 гласа – и за себе си, и за ГЕРБ

https://news24sofia.eu/2020/08/12/tsvetanov-si-pazaruva-luksozni-mebeli-i-hodi-na-skapi-pochivki-s-otkradnati-ot-gerb-pari/

Цветан Цветанов ще учреди политическа партия на 27 август и е решен да участва на следващите избори. В студиото на БиТиВи той огласи името на политическия му проект – „Републиканци за България“ и го позиционира в център-дясно.

Бившият заместник-председател на управляващата партия прогнозира, че новият му политически проект ще получи 500 000 гласа на следващите парламентарни избори, точно толкова прогнозира Цветанов и за ГЕРБ. Той направи уговорка и че бившата му политическа партия може да постигне и по-голям отлив, ако продължава да се държи по този начин.

Новата политическа партия се вижда като част от Европейската народна партия, но това, че ще бъдат там с формацията на Бойко Борисов, не означава, че може да се говори за близост между тях, обясни Цветанов и посочи като евентуално възможни партньори „Демократична България“.

Цветанов обясни, че двете политически сили са близки в искането си за върховенство на закона и правосъдна реформа. Цветанов си остави и вратичка за преговори с други формации, но на „принципна основа“. Също такава трябва да има и при едно коалиционно управление, в което няма нищо лошо, стига да има яснота и прозрачност.

Макар и не абсолютно ясно, Цветан Цветанов подкрепи протестите в страната и отбеляза, че ако политическата ситуация продължи, ще има тежки последствия за България.

Единственият полезен ход на ГЕРБ е да се регистрират в парламента, за да отстояват позициите си от последните седмици, а за Бойко Борисов е важен ден. Цветанов обаче не знае дали Борисов ще отиде в парламент, а дори и да го направи, ще бъде с нежелание.

По думите на Цветанов Борисов преминава през различни цикли за или против да подава оставка, а самата партия ГЕРБ не се чувства уверена и открита към обществото.

Подкрепям искането на оставка, заяви Цветанов не уточнявайки чия обаче оставка на Борисов и/или на Гешев и допълвайки, че според него проблемът с оставката на главния прокурор може да бъде решен институционално при следващо Народно събрание и следващ ВСС.

Докато той е бил част от ГЕРБ никога не е обсъждана опцията те да излязат с номинация за главен прокурор. Иначе оценката на Цветанов за работата на прокуратурата е, че липсват политики, а по-скоро се създава усещане за тенденциозност. Според Цветанов трябва да има и законодателни възможности за отзоваване на главния прокурор.

На настойчиви въпроси за снимките от спалнята на премиера и записите на телефонни разговори Цветан Цветанов заяви, че никога не е посещавал спалнята му и не знае дали Борисов спи с пистолет до главата, нито дали държи и носи пари кеш. Според бившия втори в ГЕРБ снимките не са правени от мъж.

За записите обаче заяви, че на него му звучат достоверно, но трябва да се направи експертиза.

От това, което чух, смятам, че това е премиерът. Аз специално съм ограничавал да присъствам на такива разговори. Може би достоверността е по-вероятна, заяви Цветанов.

Той увери, че не е допускал никой да му се меси в работата му като вътрешен министър, с което отхвърли и евентуални въпроси за наказателни акции спрямо бизнеси у нас.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

16 млн. лв. получават земеделците за напояване за 2024 г.

16 млн. лева ще бъдат предоставени тази година на...

Украйна е решена да си върне мъжете в наборна възраст, живеещи в чужбина

Украинското правителство, което допълнително затяга разпоредбите, докато се стреми...

БСП вече иска отлагане на либерализацията на електроенергия с 3 години

БСП ще иска отлагане на либерализацията на енергийния пазар...

ПП-ДБ отново призоваха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

От ПП-ДБ отново призоваха общинския съветник Благовест Георгиев да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Азия – най-засегнатият континент от климатични бедствия през 2023 г.

През миналата година Азия е била най-засегнатият регион в...

Ассен Василев опровергава Пеканов, че в ПВУ нямало градска железница в Пловдив

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев опровергава твърдение на...

Доц. Красен Станчев: Големите харчове в държавата ще доведат до рискове в бъдеще

Наблюдаваме мощно предизборно увеличаване на заплати в държавния сектор...

Република Сръбска отрича геноцида в Сребреница

Парламентът на автономната Република Сръбска прие доклад, в който...

Водата в руската Курганска област достига опасни нива

Нивото на водата в река Тобол в руския Курган се...

Делото срещу шофьора, помел двама пешеходци на бул. „Сливница“, започва

Внесен е обвинителният акт срещу Адриан Антонов за причинена...

Общо 30 хил. деца посещават ясла към 2023 г.

Общо 835 самостоятелни детски ясли и яслени групи в...

Сунак впряга британците на работа с по-строги правила за болничните

Британското правителство ще се стреми да затегне правилата за...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img