Цирковите артисти се подготвят за отварянето след третия локдаун

Прочитания 55
0 0

Поредният локдаун и липсата на каквато и да е помощ от институциите е истинско предизвикателство пред цирковите артисти. През последната година цирковото семейство Къдъралиеви са принудени да добавят нови професии към биографията си на циркови артисти.

От ноември месец смених 3 работи. И в автомивка работих, и в строителството работих, после в склад за вторични суровини, каза Абдънали Къдъралиев пред телевизия „България он ер“.

Заради очакванията, че от 1 април ще могат да се върнат отново към професията си Абдънали е напуснал сегашната си работа. Той иска да влезе във форма за бъдещи циркови представления. В същото време затворените фитнеси ги оставят и без място за тренировка, за да поддържат форма, докато чакат по-добри времена.

Започнахме подготовка, веднага щом излезе заповедта за отваряне на 1 април. Събрахме екип, подготви се транспорта, започна организация, плащане на наеми, подготвяне на реклама и т.н., но за момента сме замразили всичко, каза председателят на българската Младежка циркова организация Десислава Иванова.

Мариана Кадъралиева изтъкна разликата между цирковите артисти и музикантите.

Тъй като сме самоосигуряващи се артисти на свободна практика, точно както музикантите, на тях им се отпусна помощ, а ние имаме същата работа, и както тях също от ноември ние нямаме никакви участия, нямаме никакви приходи, а ние не получаваме никакви помощи от държавата, коментира Мариана Къдъралиева.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Мерките не могат да бъдат новото нормално, според Дроздстой Стоянов

За да се предотврати колапсът на обществените системи и колапсът на цивилизационната норма, трябва да е ясно, че ще настъпи колапс в сектор Здравеопазване. За това предупреди психиатърът академик Дроздстой Стоянов в сутрешния блок на БНТ. По думите му голяма част от хората са уморени, а други минават в протестно […]