ЦИК пак преброи машинните разписки от три секции в София

Прочитания 597
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Централната избирателна комисия извърши повторно преброяване на контролните разписки от машинното гласуване на парламентарните избори на 14 ноември 2021 г. в три избирателни секции.

Това са секции № 234608002, № 234623006 и № 244606022, за които имаше информация за разминаване в данните от гласуването в машинния протокол и вписаните в приложение № 13-НС данни от извършеното от СИК преброяване на контролните разписки.

Заключението на Комисията и за трите секции е, че резултатите от преброяването на разписките съвпада напълно с числовите данни от машинното гласуване.

За повторното преброяване в ЦИК е била определена комисия от нейни членове, която е разпечатала подписаните и подпечатаните от СИК пликове с контролни разписки, преброила ги е повторно и е установила, че и в трите случая данните в машинния протокол съответстват на данните от контролните разписки.

Установено е неправилно вписване от страна на СИК на данни от контролното броене на подадени гласове спрямо наличните в плика на съответната секция контролни разписки от гласуването.

Преброяването се е извършило в две секции от Двадесет и трети изборен район – София, и една секция от Двадесет и четвърти изборен район – София.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Калина Константинова тръгва от базово ниво да вдъхва нов живот на пощите

„Абсолютен приоритет са „Български пощи“ и за това е идеята да се изтеглят от едно министерство (Министерство на транспорта), което има комплексни задачи и да се сложат в моя ресор, където се мисли за дигитализация, модернизация, оздравяване и вдъхване на нов живот на дружеството„. Това заяви вицепремиерът по ефективно управление

Read More »