ЦИК отказа Валери Симеонов да представлява „Обединени патриоти“

Прочитания 18396
0 0
Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия отказа да впише Валери Симеонов като представляващ коалицията „Обединени патриоти“, съобщава БНР.

ЦИК отказа да допълни решението си, с което преди дни от коалицията беше извадена партия „Атака“.

При гласуването за молбата на Валери Симеонов Комисията не постигна необходимото мнозинство от 2/3 от присъстващите членове – от присъстващите в залата 17 членове на ЦИК 8 гласуваха „за“ и 9 „против“.

Припомняме, че на 28 януари ЦИК заличи „Атака“ от коалиция „Обединени патриоти“. Партията на Волен Сидеров обаче обжалва решението пред ВАС.

По-рано днес съдът отказа на ЦИК да заличи „Атака“ от „Обединени патриоти“.

Мотивът е, че съгласно коалиционното споразумение решенията на коалицията се „считат за приети само ако са приети“ с пълно единодушие на трите партии, включени в състава на коалицията. В случая обаче няма заявление на „Атака“ за напускане на коалицията, а представеното решение за промени в състава на коалиция е прието само от две партии от състава й – НФСБ и ВМРО.

Дрязгите в малката коалиция започнаха още през 2018 г. с явен конфликт между лидерите на „Атака“ и НФСБ. Тогава Волен Сидеров отговори на Валери Симеонов с демонстративни проверки по Българското Черноморие и обяви, че акциите и законодателството на коалиционния му партньор пречат на бизнеса.

В парламента пък нетърпимостта между двете партии достигна до физически сблъсък в последните работни дни. Напрежението между „Атака“ и НФСБ премина и през сваляне на доверието от страна на депутатите на Валери Симеонов от Сидеров като шеф на ПГ на Обединени патриоти, а Волен Сидеров нееднократно искаше оставката на Симеонов – тогава вицепремиер.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Шлемовете не предпазват от заразяване с COVID-19, твърди микробиолог

Шаловете и шлемовете не предпазват от заразяване с коронавирус, ако не са комбинирани с маски, заяви пред Радио София проф. Пенка Петрова от Института по микробиология на БАН. Новите препоръчителни маски са висок клас – т.нар. FFP-2 и FFP-3. Досега те се ползваха от медицинския персонал, например при интубация на […]