ЦИК обяви как се разпределят мандатите

Победител е „Продължаваме промяната“

Прочитания 20232
0 0
Снимка: БГНЕС

ЦИК утвърди окончателното разпределение на мандатите.

Най-много депутати ще имат „Продължаваме промяната“ – 67, след тях са ГЕРБ-СДС с 59 народни представители. Третата по численост група е ДПС с 34 депутати. БСП ще имат 26 депутати, а „Има такъв народ“ – 25. „Демократична България“ е с 16 народни представители. Най-малобройна ще бъде групата на „Възраждане“ с 13 депутати.

В изборите за народни представители за Четиридесет и седмото Народно събрание няма избрани независими кандидати, отбелязват от ЦИК.

Интересното е, че и в трите столични района „Възраждане“ ще има по един представител. Със същия резултат могат да се похвалят от „Има такъв народ“ и БСП. Победители в столицата са от „Продължаваме промяната“, следвани от ГЕРБ и „Демократична България“.

Освен в столицата ГЕРБ – СДС отчита най-добър резултат във Варна.

Най-много депутати ДПС изпраща в парламента от Кърджали и Бургас. Пробив от Движението на Сокола правят във Велико Търново. Само „Възраждане“ успява да открадне мандат от ДПС в Кърджали.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Петър Димитров

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Турция привика българския посланик в Анкара

Посланикът на България в Турция Ангел Чолаков е бил извикан на спешна среща в Министерството на външните работи на Турция късно снощи за разговори, съобщи БНР. На срещата с посланик Чолаков турската страна е отхвърлила твърденията, че официални институции в страната се бъркат във вътрешните работи на България и пренасочват

Read More »