ЦИК избра и Димитър Димитров за свой говорител

Прочитания 622
0 0
Снимка/източник: БГНЕС

Политологът и изборен експерт Димитър Димитров ще е вторият говорител на Централната избирателна комисия, съобщават от „24 часа“.

Той заема поста на Александър Андреев, който беше оглави Комисията.

По този начин ЦИК вече има двама говорители – освен Димитров говорител е и Таня Цанева.

Димитров е член на сегашния състав на ЦИК от 2019 г., когато е номиниран от Асоциацията на политолозите у нас.

Днес Комисията реши, че освен частичните местни избори в 12 населени места на 28 февруари, на същата дата в Обзор се проведе местен референдум, на който жителите на Обзор и съседните села Баня, Приселци, Раковсково, Емона, Козница и Паницово ще решат дали да се отделят от община Несебър.На заседанието на ЦИК стана ясно, че искането за местен референдум е отхвърлено от Общинския съвет в Несебър, но е насрочено от областния управител на Бургас.

По-късно днес Комисията ще има среща със „Сиела Норма“ за уточняване на детайли по предстоящото сключване на договора за доставка на машините за гласуване.

Припомняме, на парламентарните избори на 4 април в секциите с над 300 избиратели ще може да се гласува както с хартиена бюлетина, така и с машина.

През септември миналата година от ЦИК заявиха, че са нужни около 10 000 машини за нормално гласуване.

През ноември 2020 г. Комисията обяви, че ще бъдат закупени 9600 машини. Стойността на поръчката е изчислена на 36 млн. лева без ДДС.

На 8 декември стана ясно, че осем кандидати искат да доставят машините за гласуване у нас. В края на декември ЦИК избра „Сиела Норма“ да достави машините за предстоящия парламентарен вот. „Сиела Норма“ достави машините за гласуване и на последните евроизбори през 2019 г. Тогава устройствата бяха 3000, а ЦИК ги нае.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Баща преби дъщеря си

Той е арестуван