Труп на делфин уплаши туристи на плажа до Приморско

Прочитания 1444
0 0

Труп на делфин, изхвърлен от вълните на неохраняемия плаж край ММЦ Приморско, стресна туристи. Бозайникът е открит рано тази сутрин от случайни минувачи, съобщи БНТ.

Причината за смъртта на големия брой делфини е заради бракониерството, което се развива срещу бреговете на Румъния и България. Това каза Атанас Русев от инициативата „Да запазим Корал“ .

Има хиляди километрови мрежи, които са направени, за да се лови калкан, но тяхна жертва стават делфините, които се оплитат в тях и се удавят. Когато се чистят тези мрежи, те хвърлят тези бебета делфинчета в морето, но много малка част от тях достигат до брега, обясни Русев.

Той добави, че в периода между 2016-2017 година са били намерени 45 мъртви делфинчета.

Снимка 299730

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Прокуратурата прочете добра оценка в доклада на ЕК

Ръководството на Прокуратурата на Република България оценява Доклада на Европейската комисия (ЕК) относно върховенството на закона за 2021 г. като реалистичен. В позиция, разпратена и до медиите, от прокуратурата четат дадената от ЕК оценка на засилената дейност по разследване“ като удовлетворяваща и като потвърждение на приноса на Специализираната прокуратура за […]