Три са жертвите на бурята във Великобритания

Над 150 000 са без ток

Прочитания 1683
0 0
Снимка: ЕПА / News24sofia.eu

Броят на загиналите във Великобритания нарасна до трима в резултат на бурята Арвен, която донесе силен вятър, дъжд и сняг във Великобритания, съобщи BBC News.

Има съобщения за смъртни случаи в Шотландия, Северна Ирландия и Северозападна Англия.

Във всички случаи са загинали хора заради паднали дървета.

Заради снеговалежите около 120 камиона са блокирани на магистрала М62, която свързва градовете Ливърпул и Кингстън ъпон Хъл. По някои железопътни маршрути има прекъсвания на влаковете. В района на Абърдийншир в Шотландия пътниците останаха във влака за 17 часа поради буря.

Повече от 150 000 домове в Шотландия, Англия и Ирландия са без ток по време на урагана в петък. До момента около 60 хиляди къщи остават без ток. Прекъсвания на електрозахранването имаше и в Североизточна Англия и Северна Ирландия.

Буря със силни ветрове, дъжд и сняг удари северната и североизточната част на Обединеното кралство в петък. Поривите на вятъра достигнаха 157 км/ч. В тези региони е обявено най-високото – „червено“ – предупреждение. BBC News отбелязва, че това е рядко явление.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Президентът свиква Народното събрание на 3 декември

Първото заседание ще бъде водено от най-възрастния народен представител, като това е Силви Кирилов от "Има такъв народ"