Три инициативни комитета в спор: Къде е кацнал самолетът на Радев за съдебната реформа?

Прочитания 27135
0 0

Преди 5 г. бях в инициативния комитет на Радев-Йотова и сега съм по-убедена, че трябва да участват в кампанията, тъй като изпълниха ангажимента пред избирателите, особено в огромното недоволство на младите хора, Радев стана изразител на новата енергия за промяна. Той и Илиана Йотова защитават хората – това коментира пред бТВ Светлана Шаренкова от ИК на Радев.

По думите й служебният кабинет също показал, че не са важни идеологическите различия, а работата за хората.

Уважавам цивилизационния избор към Европа и развития свят, каза Евгений Михайлов от ИК на Анастас Герджиков. Той посочи, че заради служебното правителство и разрухата от него застава на страната на Герджиков, спомнял си последствията от виденовата зима и не искал да има „Радева студена зима“.

Шаренкова смята, че служебното правителство не може да отговаря за натрупаните проблеми последните 12 г., тъй като България е най-болната, бедната, първа по корупция и последна по свобода на словото, а сега в ИК на Радев има от десни до леви, интелектуалци, посочи тя.

От своя страна Емил Георгиев от ИК на Лозан Панов добави, че иска детето му да расте в по-добра България, на сигурността, която минава през върховенството на правото, институциите, които ще съблюдават нашата сигурност, да не се притесняваме, че някой може да потропа на вратата ни и да ни отнеме това, което притежаваме, нито да ни вкара зад решетките – за тази роля президентът е гарант.

Георгиев посочи, че трябва дебат за съдебната власт, а Радев се качил на самолета за съдебна реформа, но този самолет сега не се знае къде е – или е кацнал някъде, или се рее във висините.

Шаренкова отрече това да е така и даде пример с ветата на президента Румен Радев, поради които е имал висок рейтинг. Тя коментира обвиненията за лъжа в ИК на Радев и дали има агенти на ДС, тъй като Евгений Михайлов влезе в спор, че има агенти на 6-о управление на ДС.

Аз съм издател на „Русия днес“ и на „Китай днес“ и са малки островчета, каза Светлана Шаренкова.

Михайлов от своя страна не намира противоречие, че е бил член на „Екогласност“, ДОСТ и сега е в ИК на Герджиков. В ДОСТ критикувахме монопола на техническия модел, искахме българи-християни и мюсюлмани всички да сме заедно, тогава срещнахме огромна съпротива, каза той.

Най-голямата грешка на кампанията сега е, че се сместват парламентарни и президентски избори, смята Михайлов.

Емил Георгиев коментира, че хората в България искат сигурност, за да остават в страната – затова подкрепя Панов-Моасе. Евгений Михайлов добави, че трябва да се застане зад ценностите на Европа, а не на Кремъл. Светлана Шаренкова пък заключи, че е чула куп глупости, а Радев и Йотова са европейски политици, приемани са най-високо ниво в Брюскел, Москва и Пекин, но най-важният принцип е, че външната политика трябва да се отстоява в България, а не както казва Бойко Борисов – „да се поклоняваме пред началниците“.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Таня Манолова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Никой не е честен с миньорите, според Делян Добрев

Има едно пълно информационно затъмнение на миньорите с Националния план за възстановяване и устойчивост. Това заяви бившият енергиен министър Делян Добрев в сутрешния блок на БНТ по повод предстоящия протест на миньорите от комплекса Мини „Марица-изток“. Никой не разговаря открито и честно с миньорите, те не участват в Плана и […]