Реклама

https://www.gerb.bg/bg

„Тренд“: ГЕРБ запазва убедителна преднина от 6,6% пред ПП

Снимка: архив БГНЕС

Рекордно ниска оценка за работата на парламента се отчита през декември – едва 9%. Това показва проучване на изследователски център „Тренд“ по поръчка на „24 часа“, проведено между 1 и 8 декември сред 1005 пълнолетни българи.

За сметка на това цели 82% от анкетираните дават отрицателна оценка на Народното събрание, което е над девет пъти повече.

26% пък оценяват положително работата на служебния кабинет. Сред всички партийни електорати отрицателната оценка за работата на правителството е по-висока от положителната. Изключение прави единствено БСП, сред чиито симпатизанти дяловете на положителна и отрицателна оценка са изравнени.

Симпатизантите на ГЕРБ и „Възраждане“ са с най-критични оценки за служебното правителство.

Отрицателните оценки за работата на президента вече няколко месеца превишават положителните. През декември 42% дават позитивна оценка, а 46% – негативна.

„Тренд“ отбелязва, че ерозията в положителната оценка спрямо държавния глава се дължи предимно на оттеглящите подкрепа в последните месеци привърженици на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.

Два месеца след предсрочните парламентарни избори електоралната картина в страната не търпи съществена динамика в сравнение с резултатите от вота през октомври.

ГЕРБ остава лидер с 25,8% от гласуващите.

Втората позиция все още държат „Продължаваме промяната“ с 19,2% от гласуващите, на убедителна дистанция от ДПС (11,6%) и „Възраждане“ (11,3%).

БСП запазва петото място с 9% подкрепа. След нея се нареждат „Демократична България“ със 7,3% и „Български възход“ – 4%.

Припомняме, предсрочните избори на 2 октомври бяха спечелени от ГЕРБ с 25,33% подкрепа от избирателите, докато ПП събраха 20,20%.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Две жертви при израелска атака на Западния бряг

Израелските сили размениха огън с палестински екстремисти в окупирания...

Иран се подигра на оръжията на Израел – били детски играчки

Външният министър на Иран отказа да признае, че Израел стои...

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Реклама

spot_img

Продължете да четете

СГП предлага законови промени за пияните шофьори, причинили тежки катастрофи

Софийската градска прокуратура (СГП) отправя предложения за законови промени...

ПЪРВО В News24sofia.eu! Има задържан за стрелбата в софийския квартал „Люлин“ 4

Според неофициална информация на News24sofia.eu е стреляно с въздушен пистолет

САЩ вкарват санкции срещу иранския петрол в закона за помощта за Украйна

Американските законодатели включиха санкциите върху износа на петрол от...

Камерън обясни защо Великобритания не помага на Украйна, както на Израел

Британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че Великобритания и...

Седем станаха жертвите от нападението в мол в Сидни

Броят на жертвите на трагичния инцидент в търговския център...

Сирия ще се брани само от израелски удари (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Сирия е разположила около столицата си Дамаск своите произведени...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img