Трайчо Трайков: Делото EVN беше хабене на време, но явно прокуратурата ме харесва

Прочитания 5292
0 0
Снимка: БГНЕС

Явно прокуратурата ме харесва, делото „EVN“ продължи в съдебна фаза повече от 4 години, а преди това имаше и досъдебна фаза. Това заяви пред bTV оправданият и на последна инстанция по процеса Трайчо Трайков – кмет на столичния район „Средец“ и бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в първия кабинет на Бойко Борисов.

Подсъдими и впоследствие оправдани по делото бяха още бившият финансов министър Симеон Дянков и бизнесменът Иво Прокопиев.

Когато миналата година започна пандемията, прокуратурата беше много активна – всеки ден в продължение на първите две-три седмици към 11 часа идваше искане от Районната прокуратура за информация какво сме направили по „това и това“ със срок до 15 часа днес. Накрая ни дадоха като район с добра практика„, коментира Трайков.

Според него това дело е било хабене на време и обществена енергия, защото обвиненията са били смешни и абсурдни, а целта по негови думи е била обвиняемите да се злепоставят пред обществото.

Независимо от края на процеса Министерството на финансите не се е отказало от исковете си за милиони левове срещу обвиняемите. Трайков определи това като „нонсенс“ в юридическия смисъл. Той заяви, че ако се стигне до разглеждането на казуса в съдебна зала, това ще бъде и заключението на магистратите.

По отношение на 10-годишната ефективна присъда, която го грозеше, политикът обясни, че в такава ситуация човек е изправен пред невъзможност да прави планове. Такива обвинения по негови думи блокират кариера в определени посоки. При мен това вървеше и със запор на активите, което те спира от възможността да развиваш и някакъв бизнес, отбеляза Трайков.

Той призна, че през последните годни е комуникирал с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

По негови думи това е било около предишните парламентарни избори, когато е имало една много сериозна тема с „Газпром“ и решението на ЕС срещу тях.

Тогава имаше служебно правителство, очакваше се ГЕРБ да спечелят изборите. Тогава поисках среща с премиера Герджиков и разговарях и с Борисов, исках да съм сигурен, че следващият премиер в кратък срок ще предприеме стъпки„, обясни Трайков.

Той посочи и че през 2019 г. е закупил акции в „Градус“ и все още не ги е продал.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Денис Иванов

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пробойните за Нейнски - липсата на законност и изразът "Няма ляво - няма дясно"

Бившият външен министър Надежда Нейнски ще продължи да се занимава с политика, обсъжда различни възможности, свързани с външната политика, които й се предлагат. Пред бТВ тя сподели, че най-интересният й период е бил мандатът като посланик в Турция – той я е научил на по-голяма дисциплинираност и навлизане в дълбочината

Read More »