Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Тръмп готви нови санкции за Иран

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп, заедно с Израел и редица други държави, се подготвят да въведат нов пакет санкции срещу Иран. Съобщава американският портал Axios с позоваване на собствените си източници.

И така, според изданието, в навечерието на специалния представител на САЩ за Иран Елиът Ейбрамс отлетя за Тел Авив, за да обсъди нови ограничения срещу Техеран с премиера Бенямин Нетаняху.

Според източници санкциите трябва да влязат в сила до 20 януари и да ограничат възможността бъдещият президент на САЩ Джоузеф Байдън да се върне към договора за ядрената сделка.

Целта е да се наложат толкова много санкции срещу Иран до 20 януари, каза израелски източник пред портала.

Отбелязва се, че новите ограничения няма да бъдат свързани с иранската ядрена програма, а ще бъдат насочени към ограничаване на развитието на балистични ракети в страната.

След преговори в Тел Авив, Абрамс ще пътува до ОАЕ и Саудитска Арабия, за да координира пакет санкции с властите на тези страни, смятат събеседниците на портала.

През 2015 г. Обединеното кралство, Германия, Китай, Русия, САЩ, Франция и Иран се споразумяха за Съвместен цялостен план за действие (JCPOA), отменящ санкциите срещу Иран в замяна на ядрените ангажименти на Техеран. През същата година Съветът за сигурност на ООН прие Резолюция 2231, която обяви края на ембаргото за оръжие на 18 октомври 2020 г.

През 2018 г. президентът на САЩ Доналд Тръмп напусна ядрената сделка и отново наложи санкции на Техеран, което накара Иран да намали ядрените си задължения.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Радев: Спортът възпитава качества, ценност и характер

Президентът Румен Радев откри международния турнир Sofia Karate Open...

Две жертви при израелска атака на Западния бряг

Израелските сили размениха огън с палестински екстремисти в окупирания...

Иран се подигра на оръжията на Израел – били детски играчки

Външният министър на Иран отказа да признае, че Израел стои...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Не достигат парите за разрастващия се оръжеен сектор на Украйна

Стотици украински бизнеси, произвеждащи оръжия и военно оборудване, се...

Летище „София“ отмени полети заради атаката на Иран

Израел затвори за полети въздушното си пространство

Главчев и впечатленията му от Европейския съвет в Брюксел

Преди да започне заседанието на Министерски съвет служебният премиер...

Поляк е арестуван за заговор за убийството на Зеленски

Полски гражданин е бил арестуван по обвинения, че е...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img