Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Тръмп: ФБР иззе от дома ми три паспорта

По време на обиска в резиденцията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп служителите на ФБР иззеха, наред с други неща, три негови паспорта, единият от които е с изтекъл срок на валидност. Политикът направи това съобщение в социалната мрежа Truth, съобщи Fox News.

Това е атака срещу политически опонент на невиждано досега ниво в нашата страна. Трети свят!“ – пише бившият президент на САЩ и нарича случилото се кражба.

Вероятно става дума за обикновен паспорт, един документ от същия вид с изтекъл срок на валидност и специално издаден паспорт. Според уебсайта на посолството на САЩ паспортите със специален режим на издаване са предназначени, наред с другото, за дипломати или други държавни служители – за пътуване в чужбина по служебни въпроси.

На 8 август федерални агенти претърсиха резиденцията „Мар-а-Лаго“ във Флорида. През февруари Националната администрация на САЩ по архивите и документацията изказа предположение, че Тръмп е изнесъл от Белия дом 15 кашона с документи, включително класифицирани, когато е напуснал поста си. По-късно документите са върнати, но Министерството на правосъдието издава заповед за обиск на служители на ФБР, за да се увери, че в имота не са останали никакви документи.

Според опис на иззетите документи федералните агенти са се интересували от 11 комплекта документи в резиденцията на Тръмп, някои от които са били обозначени като „поверителни“, „секретни“, „строго секретни“ и „поверителна класифицирана информация“.

ФБР подозира Тръмп в нарушаване на Закона за шпионажа, съобщи Politico в средата на август. Подобно решение беше взето и от Камарата на представителите на САЩ, която призова Националната разузнавателна служба на страната да разследва бившия президент за нарушения на закона за шпионажа. „Поведението на бившия президент Тръмп потенциално излага националната ни сигурност на сериозен риск„, се казва в писмото до ръководителя на агенцията Аврил Хейнс.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

16 млн. лв. получават земеделците за напояване за 2024 г.

16 млн. лева ще бъдат предоставени тази година на...

Украйна е решена да си върне мъжете в наборна възраст, живеещи в чужбина

Украинското правителство, което допълнително затяга разпоредбите, докато се стреми...

БСП вече иска отлагане на либерализацията на електроенергия с 3 години

БСП ще иска отлагане на либерализацията на енергийния пазар...

ПП-ДБ отново призоваха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

От ПП-ДБ отново призоваха общинския съветник Благовест Георгиев да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Съдът остави в ареста двама задържани за имотни измами в Русе

Окръжният съд в Русе в четвъртък остави за постоянно в...

Пет ракети изстреляни от Ирак към американската военна база в Сирия

Най-малко пет ракети са били изстреляни в неделя от...

Гражданите на Словакия събраха близо 3 млн. евро за снаряди за Украйна

Граждани на Словакия, недоволни от отношението на правителството на...

Лейбъристите във Великобритания искат национализиране на железопътната мрежа

Британската опозиционна Лейбъристка партия съобщи днес планове за ренационализиране...

Руснаците не са се отказали да пътуват в Европа

Туристическите компании и визовите агенции отбелязват повишено търсене сред руснаците...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img